CRVENA ZVEZDA I PARTIZAN DOBILI ZELENO SVETLO ZA EVROPU, RADNIČKI ODBIJEN

(23.4.2024) – Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije (FSS) dodelila je licence za takmičenja u organizaciji Evropske fudbalske unije (UEFA) Crvenoj zvezdi, Partizanu, TSC, Čukaričkom, Vojvodini, Voždovcu, Mladosti i Napretku, dok Radnički iz Kragujevca još uvek nije dobio odobrenje za izlazak u Evropu.

Kragujevčani se nalaze na mestu koje garantuje igranje evropskih kvalifikacija, ali za sad ne ispunjavaju potrebne kriterijume za nastup u Evropi. Ova licenca podrazumeva da napred navedeni klubovi imaju pravo da nastupaju kako u takmičenjima u organizaciji UEFA, tako i u Super ligi u takmičarskoj sezoni 2024/2025, a u zavisnosti od ostvarenog sportskog rezultata.

Licencu za takmičenje u Super ligi za takmičarsku sezonu 2024/2025 dobili su FK Radnički 1923 d.o.o., FK Javor Matis, FK I.M.T., FK Železničar, FK Radnik, OFK Beograd, FK Smederevo 1924 i FK Jedinstvo. Licencu za takmičenje u Prvoj ligi za takmičarsku sezonu 2024/2025 dobili su FK Mačva, OFK Vršac, RFK Grafičar, FK Metalac, GFK Sloboda, FK Mladost G.A.T., FK Borac 1926, FK Loznica i FK Trajal.

Ostali klubovi, koji nisu uspeli da dokažu da su ispunili kriterijume, imaju mogućnost da u žalbenom postupku to dokažu i da na taj način dobiju licencu za takmičarsku sezonu 2024/2025.