CRVENA ZVEZDA PREDSTAVILA DRESOVE ZA NOVU SEZONU

(25.9.2023) – Prošlost kao inspiracija za budućnost – bio je moto Crvene zvezde Meridianbet prilikom izrade dresova za novu sezonu.

Crveno-beli su na zvaničnom sajtu objasnili šta je bila inspiracija za nove dresove, koje krasi logo kompanije Meridianbet.

“Novi dres za utakmice na domaćem terenu u prepoznatljivim je crveno-belim prugama, sa dominantnom belom bojom, odnosno crvenom za gostujuće utakmice. Retro dizajn ima jasan cilj i nameru da podseti tokom cele predstojeće sezone na veliki jubilej KK Crvena zvezda Meridianbet i naše košarke, 50 godina od prvog evro trofeja koji je osvojio jedan srpski klub”, napisala je Zvezda na zvaničnom sajtu i dodatno pojasnila:

“Tog drugog aprila 1974. godine KK Crvena zvezda ušla je u istoriju našeg sporta, osvojivši Kup pobednika Kupova. Pobedom nad Zbrojevkom iz Čehoslovačke 86:75, sjajna generacija predvođena Zoranom Slavnićem, Ljubodragom Simonovićem, Draganom Kapičićem, Dragišom Vučinićem i ostalim momcima, među kojima su Goran Rakočević, Zoran Lazarević, Ivan Sarjanović, Božidar Pešić, Radivoje Živković, Dragoje Jovašević, Zoran Latifić i Ljupče Žugić krunisala je veliki kvalitet koji je u jednu celinu sklopio legendardni trener profesor Aleksandar Nikolić. Font na dresovima će zato kao omaž toj sezoni i vremenu biti identičan kao na dresu iz 1974. godine, sa zlatnim brojem napred koji simbolizuje uspeh od pre pola veka. Kragna je crveno-bele boje, a prati centralnu crvenu štraftu koja povezuje sve ove elemente”.

Crvena zvezda Meridianbet inspirisana zlatnom generacijom i objasnila kako će jedan Simonović ući u odore starijeg, koji je sredinom 80-tih bio udarna igla kluba sa Malog Kalemegdana.

“Zanimljivost je i što će prezime uz broj 11 biti identično onom iz zlatne 1974. godine. Tada ga je nosio legendarni Duci Simonović, a danas će u njemu da igra sjajni mladi košarkaš Marko Simonović”.

FOTO: KK CRVENA ZVEZDA