FOTO: KK CRVENA ZVEZDA

CRVENA ZVEZDA SAOPŠTILA DA JE PARTIZAN DUŽAN DA PLATI ODŠTETU

(11.2.2023) – Košarkaški klub Crvena zvezda Meridianbet obratio se saopštenjem povodom novčane odštete koju je Partizan dužan da isplati nakon sudske presude.

Saopštenje Crvene zvezde Meridianbet prenosimo u celosti:

„KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da je presudom Apelacionog suda u Beogradu dana 08.02.2023.godine KK Partizan dužan da isplati novčanu odštetu predsedniku kluba Nebojši Čoviću, bivšem direktoru kluba Filipu Sunturliću, kao i svima pojedinačno koje je pomenuo (članovi najuže porodice predsednika KK Crvena zvezda), napao i oklevetao u svom zvaničnom saopštenju objavljenom dana 02.09.2020.godine na zvaničnom sajtu tog kluba, tvrdnjom da je „Crvena zvezda porodična firma koja pljačka Srbiju“ i izneo brojne uvrede i neistine, koje su u čevrtrak dobile svoj sudski epilog.

Apelacioni sud je po svim tačkama odbio žalbu KK Partizan na prvostepenu presudu Višeg Suda u Beogradu koja je doneta 29.06.2022.godine, i obavezao tuženog (KK Partizan) da isplati materijalnu odštetu svima koje je oklevetao „zbog povrede časti i ugleda“, ali i iznošenja neistina navedenih u zvaničnom saopštenju tog kluba. Po oceni suda cilj iznošenja takvih neistina bio je da doprinese većem animozitetu prema predsedniku KK Crvena zvezda i klubu u celini.

KK Crvena zvezda Meridianbet podseća da je u tom „saopštenju“ od 02.09.2020. godine iznet veliki broj neistina počev od „saznanja“ autora tog pamfleta ko su upravljačke strukture kluba, preko jeftinih poštapalica i neistina koje su za cilj imale formiranje negativnog stava o predsedniku KK Crvena zvezda i koje su, kako je navedeno u obrazloženju presude suda – društveno neprihvatljive!

Kako se navodi u obrazloženju presude „težina objavljenih informacija je veća zbog činjenice da ih je objavio klub (KK Partizan), što doprinosi „sportskom animozitetu“ jer navijači delove saopštenja shvataju na potpuno drugačiji način.

Osim materijalne nadoknade tužilaca, tuženi (KK Partizan) je dužan da plati i sve troškove ovog suđenja, ali i da o svom trošku u roku od 15 dana, objavi ovu presudu u dnevnom listu „Kurir“ i to uvod, i izreku ove presude.

KK Crvena zvezda Meridianbet podseća da je klub udruženje građana sa svojim jasno utvrđenim strukturama i telima kluba, kao i najtransparentniji klub u Republici Srbiji koji uredno izmiruje kao udruženje građana sve svoje obaveze prema Republici Srbiji – počev od poreza, za razliku od KK Partizan“.

IZVOR: MERIDIAN SPORT

FOTO: KK CRVENA ZVEZDA