CRVENA ZVEZDA UBEDLJIVO SAVLADALA MONAKO, VILDOSA SE VRATIO POSLE POVREDE

Kao da u Beograd nije stigao lider Evrolige. Tako je odigrala Crvena zvezda Meridianbet. Izuzetno, napadački poletno, defanzivno i više nego solidno i na kraju je pao Monako – 92:68!

Okrnjili su Kneževi krunu u Beogradu. Nisu znali šta ih je snašlo. Razbila im je Crvena zvezda Meridianbet krunu u paramparčad. Pogotovo u prvom poluvremenu.

Nije izgledalo da će tako biti nakon nešto sporijeg ulaska u utakmicu obe ekipe. Razigrao se Majk Džejms koji je pogodio svih osam početnih poena za Monako!

Igrao je Amerikanac kao u transu. Mučio je šutom izabranike Duška Ivanovića koji su ubrzo počeli da nalaze rešenja.

Nedović i Mitrović su zaigrali sjajno. Uspeli su da naprave seriju od čak 11:0 koju je začinio Luka Vildosa trojkom u prvom meču nakon oporavka od povrede.

Vidi se da Argentinac još uvek nije na maksimumu, ali je isto tako i očito koliko zapravo znači za igru Crvene zvezde Meridianbet.

Monako je nekako malo uspeo da smanji prednost i da na prvu obaveznu pauzu ode sa nešto manjim zaostatkom od realno viđenog na parketu – 23:15.

Još jače je Zvezda Meridianbet zaigrala u drugoj deonici! Sipala je sa svih strana i Monako kao da se našao u Titaniku. Nije se znalo gde više curi. Ubitačnim šutom, trojkama i perfektnom realizacijom su Nedović i družina zadavali ogromnu štetu gostima.

Obradović je nervozno gestikulirao, tražio tajm-aute. Nije vredelo. Iako je imao i više nego emotivan doček, nije prekaljeni trener na pravi način pripremio ekipu za uragan Pionira.

Zvezda Meridianbet je na poluvreme otišla sa prednošću od 54:36! Stastički je sve to izgledalo gotovo perfektno. Za tri poena je domaći tim šutirao 9/19, dok je za dva bio gotovo perfektan – 12/13! Zanimljivo je da su izabranici Duška Ivanovića šutnuli samo tri penala u prvom delu i sva tri i pogodili.

Gde je stala Crvena zvezda Meridianbet u prvom poluvremenu – nastavila je u drugom. Ni povremeni trzaji Monaka nisu poremetili ekipu Duška Ivanovića koja je pravila razliku u serijama.

Čini se da je ona pred kraj treće četvtine od 8:0 presudila kada je konačni pobednik u pitanju. Crveno-beli su otišli na plus 22 (72:50), od čega Monako, uprkos još jednoj celoj četvrtini koja je preostala da se odigra, nije uspeo da se oporavi…

U pobedničkom sastavu su se istakli Filip Petrušev sa 21 poenom, Luka Mitrović sa 15, Nemanja Nedović sa 11 poena i Ognjen Dobrić koji je ubacio 10. Na ivici dvocifrenih su bili i Branko Lazić, Luka Vildosa i Stefan Marković (osam asistencija) koji su ubacili po devet poena.

Kod Monaka je jedino Majk Džejms bio dvocifren sa 26 poena. Ostatak ekipe Monaka je bio fantastično zaustavljen. Tek je Džon Braun bio blizu toga da bude dvocifren (sedam poena)…

IZVOR: MERIDIAN SPORT