ČUKARIČKI POČINJE PRIPREME NA BLEDU

(28.6.2024) – Ekspedicija Čukaričkog doputovala je u popodnevnim satima na Bled, gde će odraditi najveći deo priprema za početak nove sezone. U ovom slovenačkom gradiću, u kojem obavljaju letnje pripreme četvrti put uzastopno, Brđani će boraviti do 12. jula. Šef struke Goran Stanić je po dolasku u Sloveniju najpre istakao zadovoljstvo onim što je ekipak odradila u uvodnom delu priprema na stadionu na Banovom brdu.

Doputovali smo na Bled, gde smo zakazali šest prijateljskih mečeva, protiv dosta dobrih rivala. Tu ćemo već mnogo više raditi na taktici, a nadam se da će se prvotimci polako uigravati i da će dobijati kroz te mečeve na samopouzdanju. Na Bledu ćemo provesti dve nedelje, i potom nam ostaje još sedam dana za finalne pripreme za premijerni meč u Super ligi protiv niškog Radničkog – kazao je po dolasku u Sloveniju šef struke Čukaričkog Goran Stanić.

Čukarički su do sada pojačala trojica igrača, sva trojica iskusnih, sa mnoštvom utakmicu u superligaškoj konkurenciji, golman Nikola Mirković, levi i desni bek Miloš Cvetković i ofanzivni vezista Lazar Tufegdžić.

Za stručni štab važna je činjenica da je sačuvana okosnica ekipe i da se momci već prilično dobro poznaju.

To bi trebalo da bude naša prednost, već tri meseca radimo zajedno, okosnica tima je ostala, iako nas je napustilo nekoliko iskusnih igrača, otišli su Belić, Filipović, Tošić, Adžić, Endijae. Momci uveliko znaju koji su moji zahtevi na treninzima i utakmicama, biće im sa te strane mnogo lakše. Na žalost, prošle sezone nismo izborili plasman u Evropu, ali će biti više vremena za rad, pogotovo za mlađe igrače. A Čukarički je na Bled poveo i nekoliko omladinaca, koji poseduju kvalitet, talentovani su, vidi se da se u klubu odlično radi u mlađim kategorijama. Svi volimo izlazak na međunarodnu scenu, nismo uspeli u prošloj, ali se nadam da hoćemo u sezoni koja je pred nama – zaključio je Stanić.

Na Bled je doputovalo 28 igrača, golmani: Nikola Mirković, Lazar Kaličanin, Vladan Čarapić, odbrambeni igrači: Miladin Stevanović, Vukašin Jovanović, Viktor Rogan, Luka Subotić, Nikola Stanković, Vojin Serafimović, Miloš Cvetković, Lazar Stojanović, Veljko Mirosavić, igrači sredine terena: Stefan Kovač, Igor Miladinović, Uroš Miladinović, Đorđe Ivanović, Marko Docić, Bojica Nikčević, Nemanja Milojević, Andrej Subotić, Stefan Mitrović, Sambu Sisoko, Lazar Tufegdžić, Mitar Ergelaš, kao i napadači: Vinisijus Melo, Slobodan Tedić, Marko Arsović, Mihajlo Cvetković.

Pored Gorana Stanića, u stručnom štabu su pomoćnici Blažo Bulatović i Branislav Bajić, trener golmana Oliver Kovačević, kondicioni trener Draško Obradović, fizioterapeuti Branislav Đukić, Marko Popović i Dejan Bogdanović, doktor Predrag Stefanović, statističar Nenad Stanković, analitičar Nikola Đokić, ekonomi Nenad Pavlović i Nataša Davidović i tim menadžer Dragan Mance.

Čukarički će na Bledu odigrati šest prijateljskih mečeva, prvi protiv šampiona Slovenije Celja 1. jula (11 časova), dva dana kasnije protiv Primorja (17,30), 5. jula rival će biti MTK (14,30), dan kasnije Triglav (17,30), 10. jula Brđani će igrati protiv azerbejdžanskog Sabaha (17,30) i na kraju 11. jula protiv mađarskog Fehervara (17,30).

FOTO – FK ČUKARIČKI