ČUKARIČKI SMATRA DA JE SUDIJA NIKOLIĆ POMOGAO PARTIZANU DA POBEDI

(12.11.2023) – Fudbalski klub Čukarički rešio je da se oglasi posle dešavanja na derbi meču 15. kola Super lige Srbije na gostovanju Partizanu jer smatra da je brutalno pokraden i samo zaslugom sudija nezasluženo poražen.  U saopštenju se kaže:

-Partizanu pomoć sa strane nije potrebna. A tu pomoć je i te kako imao, posebno posle izjednačenja Čukaričkog u 83. minutu. Bilo je sijaset manjih, ali i priličan broj krupnijih sudijskih grešaka tokom utakmice, za koje teško da možemo da kažemo da nisu bile tendeciozne. To se odnosi na situaciju kad je štoper Partizana Mihajlo Ilić udario bez lopte Bojicu Nikčevića, a prethodno je već imao žuti karton.

Sudija Danilo Nikolić rešio je da mu tada oprosti, iako je Ilić pritom i psovao našeg igrača, a sve to prošlo je iz samo njemu znanih razloga nekažnjeno. Da stvar bude gora, žuti karton je pokazao Nikčeviću. Prethodno, u 70. minutu utakmice sudija Nikolić je oprostio i direktan crveni karton Aleksandru Šćekiću posle starta na Adetunđijem, kojeg je prvotimac Partizana brutalno nagazio. U tom trenutku nije se uključila ni VAR soba, a glavni arbitar smatrao je da je dovoljna kazna za igrača Partizana žuti karton.

I na kraju, sigurno i najbitnije, pokazana je nadoknada od pet minuta. Sudija najpre nije svirao očigledan prekršaj na Cvetkoviću, dodelio je loptu Partizanu, koji je postigao pogodak iako je nadoknada pre čitav minut istekla. Upravo u toj „nadoknadi nadoknade“ gol je postigao igrač koji nije ni trebalo da bude na terenu, da je sudija postupio po pravilima i da je ranije isključio Ilića – kaže se u saopštenju Čukaričkog koji je dostavio na uvid i video detalje spornih stuacija.

FOTO – SCREENSHOT