DE MINOR NANEO PRVI PORAZ ĐOKOVIĆU U AUSTRALIJI POSLE ŠEST GODINA

(3.2.2024) – Novak Đoković poražen je u četvrtfinalu Junajted kupa od Aleksa de Minora 6:4, 6:4, čime je Australija povela sa 1:0 u meču sa Srbijom.

U prvih sedam gemova nije bilo brejk lopti, Novak je na 4:3 posle najdužeg gema od početka meča zatražio pomoć fizija, ali kako sudija to nije registrovao, morao je posle lagane kratkotrajne masaže da nastavi sa igrom.

De Minor je iskoristio situaciju i niz Novakovih grešaka, pre svega iz forhenda, da u devetom gemu dođe do brejka za 5:4. Bio je i ljut što nije mogla da mu se ukaže pomoć na adekvatan način. De Minor prvu set loptu nije iskoristio, ali jeste narednu i posle 49 minuta je poveo u meču.

U prvoj polovini drugog seta i jedan i drugi su odolevali na servisu i tako stigli do 3:3. Opet se dolazi do sedmog gema, a Novak je od 40:15 doveo sebe u poziciju da pretrpi drugi brejk u meču i time potpuno otvorio vrata Australijancu. On je to iskoristio i ubrzo je stigao do potvrde brejka za 5:3. Nije bilo problema, Novak je uspeo da dobije naredni gem, ali je De Minor na kraju odservirao za 6:4 i veliku pobedu.