DEDA MRAZ SE SPUSTIO SA KROVA DEČIJE BOLNICE U NOVOM SADU

(24.12.2023) – Novosadska stanica Gorske službe spasavanja Srbije (GSS) koja je zadužena za bezbednost i zbrinjavanje povređenih i izgubljenih lica na teritoriji Fruške gore, drugu godinu za redom organizovala je dobrotvorno deljenje paketića i poklona u Dečjoj bolnici u Novom Sadu.

Kako bi obradovali mališane i ulepšali im predstojeće novogodišnje praznike, pripadnici GSS-a su opremu i akcije na Fruškoj gori zamenili kostimima Deda Mraza i druženjem sa najmlađima. Koristeći svoje veštine i znanje u vertikalnim uslovima jedan Deda Mraz se, noseći poklone, spustio sa krova bolnice do dece. U humanitarnoj akciji učestvovalo je 15
gorskih spasioca stanice „Novi Sad”.

Posle uspešne prošlogodišnje akcije deljenja poklona i odlične saradnje sa upravom Dečje bolnice, sa velikim zadovoljstvom smo nastavili u istom duhu. Spasioci Gorske službe spasavanja su volonteri koji svoj poziv i dužnost da pomognu svima kojima je to potrebno shvataju veoma ozbiljno. Setili smo se naših najmlađih sugrađana koji će zimske praznike provesti u bolnici, umesto u svojim domovima i želeli smo da ih na jedinstven način obradujemo i makar na trenutak skrenemo pažnju sa njihove svakodnevnice – rekao je Miloš Milenković, jedan od učesnika ove akcije i član GSS.

FOTO – GSS NOVI SAD