“DELFINI” POBEDILI AMERIKU I OBEZBEDILI OI U PARIZU

(9.2.2024) – Vaterpolisti Srbije obezbedili su direktan plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Dohi, koje sa sobom donosi i direktno učešće na Olimpijskim igrama.

Srbija je na startu takmičenja bila bolja od Japana (17:10), da bi potom deklasirala Crnu Goru (14:6), a u trećem kolu grupe C su posle preokreta savladane su i SAD rezultatom 14:12 (2:3, 3:4, 6:1, 3:4).

Vučinić i Vico bili su “motor” igre Srbije tokom prve četvrtine, ali je usledila serija Amerike i preokret za vođstvo od 3:2 pred nastavak meča. SAD je drugu deonicu otvorio serijom od 3:0 koju je prekinuo Jakšić, da bi kasnije Ubović približio Srbiju na gol zaostatka. Međutim, Daube je ponovo savladao golmana Srbije i poluvreme je završeno rezultatom 7:5 u korist Amerikanaca.

Bolje je zaigrao aktuelni olimpijski šampion u drugom poluvremenu i održavao priključak za rivalom. Ponovo su “Delfini” prišli na gol zaostatka za šta je najzaslužniji bio Ubović. Egal Srbiji doneo je Mandić sa peterca posle crvenog kartona za Henkoka čime su SAD do kraja trećeg perioda igrale sa igračem manje.

Jakšić preokrenuo rezultat i doneo vođstvo Delfinima, da bi se na to nadovezali Mandić i Drašović plus tri Srbije. Poslednja četvrtina pripala je našim vaterpolistima koji su posle tri minuta igre u nastavku meča ostvarili plus četiri čime je pitanje pobednika bilo rešeno.