DENVER NA KRILIMA NIKOLE JOKIĆA STIGAO DO OSME POBEDE

(9.11.2023) – Košarkaši Denvera pobedili su u derbiju NBA Golden Stejt 108:105 uz još jednu sjajnu partiju Nikole Jokića.

Jokić je za 37 minuta postigao 35 poena, upisao je 13 skokova, podelio 5 asistencija, promašio sedam trojki (1/8) i četiri slobodna bacanja (6/10). Srpski centar je najviše doprineo da aktuelni šampion prevaziđe odsustvo Mareja i dođe do osme pobede ove sezone (8-1), a ukupno šeste na svom terenu.

Nikola je mnogo energije trošio u borbi za Kevonom Lunijem, pred kraj mu je popustio fokus, ostao je i bez energije pa je promašio oba slobodna bacanja pri vođstvu Nagetsa 107:105 na 15 sekundi pre kraja. Imao je priliku tada da reši meč ali mu je ruka zadrhtala i gosti su dobili šansu da izjednače ili povedu. Srećom po Denver Stef Kari je na drugoj strani promašio, a Redži Džekson 3,5 sekundi pre kraja, poenom sa penala (1/2) postavio konačan rezultat.

Voriorsima je ostalo 3,5 sekundi da organizuju napad, Klej Tompson je šutirao, međutim nije bilo rizika po Denver da im pobeda dođe u pitanje. Ovaj trijumf u potpunosti su izneli starteri ekipe Majka Melouna – svi su bili “dvocifreni”. Klupa je bila problematična, potpuno je podbacila o čemu svedoči samo 12 poena naspram 42 koliko su ubacili rezervisti Voriorsa.