ĐERE IZGUBIO OD CICIPACA BEZ OSVOJENOG SETA

(8.7.2023) – Iako na papiru autsajder, na terenu to nije delovalo tako. Ipak, trebalo je više koncentracije Laslu Đereu da izbegne poraz od Stefanosa Cicipasa u trećem kolu Vimbldona – 6:4, 7:6(5), 6:4!

Prava šteta. Uopšte Đere nije bio toliko loš na terenu kao što to rezultat pokazuje. Naprotiv, morao je Cicipas dobro da se pomuči da dobije ovaj meč.

Ipak, tačno se danas videlo šta je to što razdvaja, primera radi Cicipasa, koji je vrhunski teniser, i one koji su ispod. Glava.

Đere je imao puno, puno prilika da uzdrma rivala, ali ih mahom nije koristio. I Cicipas je to obilatno kažnjavao, iz toga crpeo energiju, hranio se i na kraju slomio otpor Srbina.

Recimo, u prvom setu je Đere delovao dosta sigurnije na svoj servis. I taman kada se stiglo do završnice seta mu je popustila koncentracija.

Vodio je Cicipas sa 5:4. Đere je servirao za opstanak u setu. Napravio je dve servis greške, odigrao katastrofalno još jedan poen i prvi set je neshvatljivo lako otišao niz vodu.

U drugom setu smo imali možda još i drastičniji primer Đereovih kikseva. Počeo je da igra fantastično, stigao je do brejka i poveo sa 3:1.

Nažalost, peti teniser sveta je odmah uzvratio i nekako uspeo da uvede set u taj-brejk. Tamo je poveo Đere sa 3:1 i stao!

Serijom grešaka je dopustio Cicipasu da veže poene i sa 7:5 dobije taj brejk, a samim tim i drugi set.

Bio je Đere na rubu poraza. Pretrpeo je rani brejk i u trećem setu. Kola su krenula nizbrdo i nije bilo načina da ih Srbin zaustavi pa je pobeda na kraju otišla Cicipasu.

Grčki teniser će u narednom kolu odmeriti snage sa Amerikancem Kristoferom Jubenksom, 43. na ATP listi.

IZVOR: MERIDIAN SPORT