ĐERE ZAUSTAVLJEN U DRUGOM KOLU MASTERSA U PARIZU

(31.10.2023) – Laslo Đere je eliminisan sa Mastersa u Parizu, pošto je u drugom kolu bolji od njega bio Rus Karen Hačanov (6:4, 7:5).

U početnom setu, Hačanov je odmah na startu krenuo bolje i napravio brejk. Poveo je sa 2:0, a onda je u četvrtom gemu spasao i jednu brejk loptu i poveo sa 3:1. Imao je Karen na 5:3 prvu set loptu na servis tenisera iz Sente, ali nije je iskoristio. Mogao je potom Đere da vrati brejk u desetom gemu, nije uspeo u tome i Hačanov je posle 45 minuta stigao do 6:4 i vođstva na meču.

U drugom setu, počeli su prilično izjednačeno. Nekoliko gemova na startu, ali bez brejk prilika. Onda je Đere uspeo da duplom grekom Hačanova u četvrtom gemu dođe do brejka i povede sa 3:1. Usledio je maratonski peti gem. Imao je Rus veliku šansu da vrati izgubljeno, 0:40, ali je Laslo posle sedam izjednačenja i više od deset minuta igre potvrdio brejk za 4:1. Bilo je i 5:2, a u narednom gemu je Đere servirao za osvajanje drugog seta i tu je potpuno stao. Njegova igra se raspala, a Hačanov je to iskoristio i vrlo brzo završio posao preokretom od 2:5, do 7:5.