ĐEREOVA POBEDA KARIJERE NAD TREĆIM TENISEROM SVETA

Odigrao je Laslo Đere danas možda i najbolji meč karijere. I za to je adekvatno nagrađen. Skalpom trećeg tenisera sveta Kaspera Ruda – 3:6, 6:3, 7:6(3)!

Već na drugom koraku turnira u Ouklendu se Đere suočio sa prvim nosiocem koji je pao nakon velike borbe koja je trajala punih 129 minuta!

Bolje je Norvežanin počeo meč. Opravdao je visok rang na ATP listi i odmah stigao do dve brejk lopte. Ali, odbranio se Laslo koji zauzima 70. mesto na ATP listi u teškom drugom gemu.

Ipak, poklekao je u četvrtom. Dozvolio je Rudu da uzme brejk i potom rutinski i bez puno znoja privede prvi set kraju.

Činilo se da Đere ide na ivicu poraza. Imao je Rud sve u svojim rukama. Ali… Zaigrao je naš teniser kao u transu i potpuno preokrenuo meč.

Gotovo svaki gem drugog seta je bio veoma napet i neizvestan. Po istom receptu kao i Rud i Đere je stigao do brejka u četvrtom gemu. Samo se za razliku od trećeg tenisera sveta više mučio da sačuva servis. Uspeo je nekako i uveo duel u odlučujuću deonicu.

A u njoj pravi rolerkoster. Od prva dva gema gde su obojica tenisera nekako jedva uspevala sa sačuvaju servise sve do mirne završnice, sigurnih servisa i na kraju taj-brejka.

U njemu je Đere briljirao. Poveo je sa 4:1, pa 6:1. Usledilo je malo opuštanje na meč loptama. Uspeo je Rud da spasi dve. Ne i treću. Za kraj i za najveću pobedu Lasla u karijeri.

Čeka sada Đerea u četvrtfinalu Ouklenda Francuz Konstant Lestijen…

IZVOR: MERIDIAN SPORT