ĐERONA VIŠE NIJE SELEKTOR RUKOMETAŠA SRBIJE

(19.1.2024) – Posle obavljene prve analize od strane nadležnih faktora Rukometnog saveza Srbije i prijateljskog sastanka sa španskim stručnjakom, doneta je jednoglasna odluka o sporazumnom raskidu ugovora.

Tim povodom, predsednica RSS Milena Delić je izjavila:

-Posle obavljenog detaljnog sastanka sa Đeronom, došli smo do zaključka da je u ovom trenutku sporazumni raskid Ugovora kompromisno rešenje za obe strane posle upravo završenog Olimpijskog ciklusa za mušku seniorsku reprezentaciju Srbije. Zahvalni smo Đeroni za sve pozitivno što je uradio za muški srpski rukomet za vreme svog mandata i želimo mu mnogo sreće u budućnosti. Rukometni savez Srbije će ispoštovati sve pravne obaveze definisane Ugovorom čije je trajanje zaključno sa junom mesecom. Dalje odluke u vezi sa muškom seniorskom reprezentacijom biće donete u doglednom vremenskom periodu kako bi se u baraž za Svetsko prvenstvo ušlo spremno.

-Nije lako nositi se sa ovom situacijom posle Evropskog prvenstva. Nismo ostvarili svoj cilj i razumljivo je da Rukometnom savezu Srbije treba nova energija pred sve što sledi. Zahvalan sam svima u prethodnom periodu, najviše svojoj porodici za bezrezervnu podršku. Kolege sa kojima sam radio u stručnom štabu su dale sve od sebe i radile neumorno sve ovo vreme. Igračima se posebno zahvaljujem na poverenju, želji i doprinosu koji je uvek bio maksimalan. Hvala i svim ljudima u Srbiji koji su bili uz nas, a novom stručnom štabu želim još veću podršku i najbolje moguće rezultate – rekao je Toni Đerona.

Sport je često nepravedan. Da Srbija grubom greškom nije ispustila pobedu u poslednjim sekundama protiv Islanda sada bi sve bilo drugačije, igrala bi u drugom krugu i niko ne bi dovodio u pitanje stručnost španskog trenera.

Kao glavni kandidat za novog selektora pominje se Danijel Anđelković. trener Tuluza.

FOTO – RSS