DESET MILIONA GLEDALACA PRATI PROGRAME ARENE GRUPE

(7.4.2023) – Generalni direktor Arena Channels Group, Nebojša Žugić analizirao je sjajne rezultate i napredak u odnosu na sam početak i 2018. godinu. kada je Arena imala svega pet kanala, a sada ih samo u Srbiji ima 29, što sportskih, što drugih tematskih kanal.

-U principu to nije samo sport. Imamo tri Premium sportska kanala, deset Arena, Arena 1×2, Arena Fight i Arena Esport, a pored toga tu su i Superstar filmski kanali, Balkan Trip turističku televiziju, Agro televiziju, zatim Euronews i Blumberg…

Mi smo pre pet godina krenuli sa nekih 2,3 miliona domaćinstava. U ovom trenutku mi možemo slobodno reći, ako računamo i Arena Cloud aplikaciju, to je negde oko četiri miliona domaćinstava. Odnosno ako to pomnožite sa 2,5 koliki je prosek broja članova jednog domaćinstva, onda je to dostupnost za oko deset miliona gledalaca, što je poprilično ozbiljan broj – rekao je Žugić,

-Toga ne bi bilo da nije bilo kupovine sadržaja, koji je i napravio razliku u odnosu na ostale konkurente. Treba istaći da su tu Premijer liga, NBA, nacionalna takmičenja, FIFA Svetsko prvenstvo, La liga, od sledeće sezone NFL i tako dalje… Zaista jedan ogroman uspeh koji ne bi bio moguć bez podrške države, odnosno predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića koji je prepoznao značaj razvoja domaćeg sporta.

Uprkos tome što gledaoci i sada imaju priliku da uživaju u zaista velikom broju kanala različitih oblasti, Nebojša Žugić kaže da će i u budućnosti sigurno biti još ulaganja i proširenja, a neke novitete je najavio već za narednu sezonu:
-Sadržaj je ono što je presudno kod izbora operatera, kao i raznovrsnost kanala. Razvoj ostalih kanala, tematskih kanala i svih ostalih sadržaja zaista ima za svačiji ukus, tako da je ta neka lepeza od tridesetak kanala zaista nešto što nas odvaja od konkurencije. Sledeće sezone će gledaoci na našim kanalima moći da prate NFL, profesionalni američki fudbal. Što se tiče kanala, ne bi me iznenadilo da još neki smislimo u toku godine, pošto nam to očigledno dobro ide – podvukao je generalni direktor Arena Channels group Nebojša Žugić.

FOTO – ARENA CHANNELS GROUP