ĐOKOVIĆ EKSPRESNO POBEDIO RUBLJOVA ZA POLUFINALE TORINA

Fantastično je odigrao Novak Đoković! Surovo je izdominirao protiv Andreja Rubljova koji je počišćen sa terena za 69 minuta – 6:4, 6:1!

Veoma dobro su odigrali i jedan i drugi teniser u prvom setu. Pogotovo na servisu. Primera radi, Đoković je u prvom setu osvojio svaki poen na prvi servis (17/17)!

Dobar je u tom segmentu bio i Rubljov. I Rus je imao visoke procente osvojenih poena u prvom setu (75 odsto) pa nije ni čudo što nijedan teniser nije uspevao da stigne do brejk lopte.

Ipak, Đoković je uspeo da iskoristi trenutak nepažnje Rubljova onda kada je bilo najvažnije. Igrao se deseti gem. Đoković je stigao do 40:40, potom i do brejk lopte i odmah je tu prvu i iskoristio.

Drugi set je bio već potpuno druga priča! Novak je potpuno razbio osmog tenisera sveta koji se, zanimljivo, trenutno nalazi samo jedno mesto ispod Srbina. Jasno je ipak da je razlika daleko, daleko veća…

U maratonskom drugom gemu je Đoković nakon velike borbe slomio otpor Rubljova za brejk prednosti. Usledio je strahovit pad u igri Rusa koji je do kraja seta osvojio tek jedan jedini gem!

Igrao je Novak kao furija. Nije dozvolio da se previše dugo zadržava na terenu u Torinu i da bespotrebno troši snagu. Lako je još jednom oduzeo servis Rubljovu, a potom rutinski odservirao za meč.

Doneo je današnji rezultat našem teniseru plasman u polufinale Torina i sada ga samo dva koraka dele od šestog trofeja na Završnom mastersu.

A sa kime će Novak igrati to tek treba da se vidi. Zavisi i od rezultata druge grupe. Naravno, i od meča Đokovića sa Medvedevim koji će biti za prvo mesto u grupi (petak)…

IZVOR: MERIDIANBETSPORT