ĐOKOVIĆ MOŽE U AUSTRALIJU, ZABRANA I ZVANIČNO UKINUTA

Prethodnih dana smo čitali da će Novak Đoković moći nesmetano da uđe u Australiju na prvi grend slem sezone, da bi noćas sve to bilo i zvanično potvrđeno!

Naime, oglasio se australijski ministar za imigraciju Endrju Džajls koji je potvrdio da je povukao odluku prethodnika Aleksa Houka koji je ukinuo (dva puta) vizu našem najboljem teniseru.

Džajls je izdao Đokoviću privremenu vizu za ulazak u Australiju što znači da ne postoji više nikakva prepreka da Novak uđe na najmanji kontinent.

– Naravno da sam bio veoma srećan juče kada sam primio te vesti. Osetio sam olakšanje znajući kroz šta smo moji ljudi i ja prošli ove godine u Australiji i posle svega toga. Bolje vesti sigurno da nisam mogao da primim – rekao je Đoković.

Novak je priznao da se raduje igranju u Melburnu naredne godine.

– Da li je to uticalo na moju igru danas? Voleo bih da jeste. Zašto da ne? Znajući da ću sezonu početi u Australiji, to je skinulo pritisak sa mene i mog tima. Australijan open je moj najuspešniji Grend slem. Lepe uspomene nosim odatle, želim da se vratim i igram tenis, to je ono što najbolje radim. Radujem se australijskom letu.

Grend slem u Melburnu na programu je od 16. do 29. januara, a Novak će pokušati da se dokopa 10. jubilarne titule.

IZVOR: MERIDIANBETSPORT