Đoković: “Najdraži teren, drago mi je što opet držim pehar”

Izvor: Tanjug

Srpski teniser Novak Ðoković, posle osme rekordne titule na Australijan openu, rekao je da mu je drago što je još jednom podigao trofej na Rod Lejver areni.
“Čestitam Timu na neverovatnom turnir, večerašnji meč je bio težak. Bio je je blizu pobede, siguran sam da će uskoro osvojiti gren slem trofej. Poštovanje i za Dominikov tim. To su divni ljudi, želim vam svu sreću”, rekao je Ðoković i zahvalio se i svojim najbližima.
“Zahvaljujem se mom timu, porodici, bratu… Na ružan način je počela ova godina. Požari u Australiji, a tragično je preminula i osoba koja mi je bila bliska, Kobi Brajant. Voleo bih da kažem da je ovo podsećanje da treba da se držimo zajedno, da budemo sa porodicama, bliski s ljudima koji nas vole. Takmičimo se, ali ima važnijih stvari i potrebno je da budemo svesni svega što se dešava oko nas”, rekao je Ðoković posle dodele pehara, na koju je izašao u tenerci sa obeležjima poginulog Brajanta, koji mu je bio mentor i koji mu je pomogao da prevaziđe krizu i da se vrati na teniski vrh.
Ðoković je osvajanjem osme titule na AO došao do brojke od 17. glem slem trofeja u karijeri, a od sutra će se vratiti na prvo mesto na ATP listi.
“Ovo je moj nadraži teren i najdraži stadion, drago mi je što držim ovaj pehar ponovo”, zaključio je Ðoković.