ĐOKOVIĆ OBEZBEDIO SRBIJI PUT NA ZAVRŠNI TURNIR U MALAGU

(15.9.2023) – Srbija se plasirala na završni turnir Dejvis kupa u Malagi.

Novak Đoković je pobedom nad Alehandrom Davidovičem Fokinom 2:0 (6:3, 6:4) overio trijumf naše selekcije protiv Španije.

Uslovi u dvorani u Valensiji su bili veoma loši. Pred kraj prvog seta u hali je bilo više od 30 stepeni, što je za čak 10 stepeni toplije od spoljne temperature.

Đoković je u prvom setu došao do brejka u osmom gemu, kada je bilo najpotrebnije, a potom i svoju odličnu igru krunisao vođstvom. Mora se napomenuti da su oba tenisera bila sigurna pri servisima.

Drugi set donosi dosta uzbuđenja. Fokina je iskoristio Đokovićeve probleme sa ramenom i poveo sa 4:1 u gemovima. Navikao nas je srpski teniser na neverovatne preokrete, pa tako ni ovog puta nije izneverio. Od tog momenta Đoković je vezao pet gemova čime je stigao do osvojenog seta rezultatom 6:4 i pobede od 2:0 u setovima.

Srbija se ovom pobedom plasirala u četvrtfinale, a pored naše selekcije za sada  su plasman izborile još Kanada, Češka i Holandija, dok će imena preostala četiri učesnika biti poznata tokom večeri i sutrašnjeg dana.

FOTO: TSS