ĐOKOVIĆ – ZGLOB JE DOBRO, VOLIM DA ODEM U BOTANIČKU BAŠTU, PROŠAO SAM PORED KORONA HOTELA

(13.1.2024) – Novak Đoković startuje sutra na Australijan Openu i aktuelni šampion Grend slema u Melburnu je izneo očekivanja na pres konferenciji.

Za razliku od prethodnih godina, turnir će početi u nedelju kako bi se smanjio rizik od toga da mečevi počinju i završavaju se kasno uveče.

“Moglo bi to pozitivno da utiče. To je jedan od motiva da se počne u nedelju. Rolan Garos takođe počinje u nedelju, to će pomoći da se bolje organizuje raspored kako ne bi bilo prekasnih mečeva. Hajde da vidimo kako će ispasti“.

Dobre stvari ne treba menjati.

“Nisam sujeveran, ali volim da posetim neka mesta na kojima se osećam dobro i koja su mi donela sreću – recimo, botanička bašta: tu se uzemljim, zagrlim drveće, uživam s prirodom. Ne znam da li je to tajna uspeha u poslednjih 15 hodina, ali lepo se osećam. Volim i da šetam uz plažu, da džogiram. Odesedam uglavnom u Južnoj Jari, tamo je mirnije, što je važno tokom slemova, koji su izazovni emotivno, mentalno i fizički. Volim da se izolujem malo više tada, da mogu da pobegnem od svega toga i da se opustim.”

Imao je Novak problema sa ručnim zglobom tokom Junajted kupa, konkretno protiv De Minora.

“Zglob mi je dobro. Imao sam vremena od poslednjeg meča do sada. Dobro treniram, nema bola na treninzima, videćemo kako će dalje biti. Nije ozbiljno kao povrede koje sam imao 2021. i prošle godine, to su bile gore povrede. Ne mogu da predvidim hoće li se vratiti, moramo da vidimo.”

Đoković je prošao pored hotela u kom je bio smešten kada je deportovan iz Melburna 2022. godine.

“Nisam bio tamo. Prošle godine sam leteo prvo u Adelejd, pa smo sleteli u Melburn na drugi terminal. Kada sam dolazio ove godine, sleteo sam na isti terminal kao pre dve godine – video sam celu onu putanju koju sam tada prošao, taj imigracioni deo, čak i prepoznao čoveka koji je bio tu. Nije bio dobar osećaj, prevrnuo mi se stomak“, rekao je Đoković i dodao:

“Nisam bio do hotela, razmisliću da li da odem. Ne što imam strah, ali možda budem otišao. Ne znam da li je više iko tamo. Za Mehdija znam, s njim smo u kontaktu – on je bio devet godina tamo zatočen, sada živi u Minesoti i videćemo se kada odem u SAD. Osećam neku povezanost sa njim. Koliko sam razumeo, većina je puštena iz tog hotela, i to je bila sreća u nesreći, nešto pozitivno u svemu tome – to što sam ja bio tamo privuklo je dosta medijske pažnje na to mesto, medijskog pritiska. Mehdi mi je rekao da je zahvalan.”

Novakov protivnik u prvom kolu turnira je Hrvat Prižmić koji je stigao iz kvalifikacija. U ponedeljak Kecmanović igra protiv Vatanukijia, u utorak Đere dočekuje Kazoa, a Lajović Zepijerija. Derbi susret igraju Beretini i Cicipas, zanimljivi su i mečevi Alkaras – Gaske, Rune – Nišioka, Zverev – Kepfer, De Minor – Raonić, Ože Aljasim – Tim, Tiafo – Ćorić, Siner – van de Zandshulp. 

FOTO – TSS