Đokoviću trofeji za najboljeg sportistu

Najuspešniji sportista Srbije, olimpijac i prvi teniser sveta Novak Ðoković posetio je olimpijsku kuću u Beogradu, gde su ga dočekali čelnici Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) predsednik Božidar Maljković, potpredsednik Žarko Zečević i generalni sekretar Ðorđe Višacki. Tom prilikom Ðokoviću su uručeni trofeji za najuspešnijeg sportistu godine, a koji mu zbog obaveza nisu ranije dodeljeni.

Nakon prijema, trofeje za najuspešnijeg sportistu godine (2014, 2015, 2018, 2019. godine) Ðokoviću je uručio predsednik OKS Božidar Maljković.

“Novak Ðoković je u ovu kuću dobrodošao uvek jer je svakim svojim uspehom, rezultatom i ponašanjem i na terenu i van njega to zaslužio. Posebno sam oduševljen njegovim ophođenjem, izjavama i rečima koje bira i kada je u najtežim situacijama. To su prave olimpijske vrednosti i na tome mu iz sveg srca čestitam“, rekao je Maljković.

Ðoković je izrazio zadovoljstvo što je u Olimpijskom komitetu Srbije, koji smatra ne samo svojom kućom, već kućom svakog sportiste u našoj zemlji. “Olimpizam je srž sporta koji deli poruke jednakosti, fer-pleja, u  kojima svako ima šansu da pobedi poštujući sportska pravila i olimpijski duh. Tih poruka se mi sportisti stalno držimo, ali je svakako dobro da ih se podsetimo u periodu kada se pripremamo za Igre u Tokiju“, rekao je Ðoković. „Hvala na strpljenju i na tome što ste mi sačuvali sve ove trofeje. Drago mi je što sam ovde i potrudiću se da ubuduće što češće svraćam u Olimpijski komitet, među sportiste, među ljude sa kojima imam odlično razumevanje i dobru energiju“, rekao je prvi teniser sveta.

Pripremila: Marina Damnjanović Nackov