DRAGAN JOVIĆ: DA NE LICITIRAM, VERUJEM DA SE VRAĆAMO ZADOVOLJNI

(29.5.2023) – U ponedeljak je počelo Svetsko prvenstvo u tekvondou u Bakuu. Srbija ima sedam takmičarki i četvoricu takmičara.

Šampionat u Azerbejdžanu okupio je sve najbolje što svet ima, konkurencija je žestoka, a pored medalja, cilj su i značajni bodovi za olimpijsku rang listu. Jedanaestoro naših predstavnica i predstavnika u Azerbejdžanu ima želju da se domogne medalja.

“ Ovo je predolimpijska godina, budžeti su u velikim federacijama utrostručeni, radi se kao i u velikim psortovima na svakom detalju. To pokušavamo i mi, verujem da možemo da se vratimo sa nekom od medalja, da ne licitiram brojevima. Žreb je komplikovan, rano nas čekaju velika iskušenja, ali ako te prepreke savladamo, verujem da se vraćamo zadovoljni,” kaže trener nacionalnog tima Dragan Jović.

U utorak će na scenu Nadica Božanić, u kategoriji do 73, Aleksandra Perišić, u kategoriji do 67 kilograma, i Uroš Belanović, u kategoriji do 58 kilograma.

Uroša na startu čeka Pakistanac Kan, Aleksandra, osvajačica medalja na poslednjem Evropskom i svetskom prvenstvu, slobodna je na startu kao šesta favoritkinja.

I Nadica, koja je postavljena za prvu nositeljku, preskače prvo kolo, u drugom ide na bolju iz meča Indijke Etiše i Kanađanke Nikolson.

Rano bi aktuelna svetska šampionka mogla da se sretne sa Hrvaticom Mateom Jelić, a na njenoj strani žreba su i Li iz Koreje, Britanka Mekgouan i Gorman-Šor iz Sjedinjenih Država. “Mi nemamo šta da izgubimo, moramo da damo sve od sebe, u nekim kategorijama smo favoriti, u nekima smo poveli mladu ekipu,” kaže “Bez obzira koji ste po renkingu, morate to da pokažate na tatamiju. Pritisak svakako postoji, ali nosili smo se sa tim i ranije. Verujem da ćemo da se izborimo i sa teškim žrebom koji je, realno, težak i njima i nama. Najvažnije je to što smo spremni i, kao i uvek, ciljamo na najveće rezultate. Mi smo na prethodnom Svetskom prvenstvu osvojili pet medalja, zašto to ne bismo ponovili, ili osvojili neku više,” kaže Dragan Jović.

“Teže mi je sada, na prošlom Svetskom prvenstvu ja nisam očekivala, Gale (Dragan Jović) jeste i ispunili smo njegova očekivanja. Ja ću se potruditi da dam maksimum i nadam se da će biti dobro. Dosta smo se pripremali, nismo stali još od prošlog prvenstva,” kaže Nadica Božanić, aktuelna svetska šampionka.

IZVOR/FOTO: TKD GALEB