DULJAJ NAJAVIO POVRATAK SALDANJE, ZAHID I NATHO VAN STROJA

(2.4.2024) – Igor Duljaj, šef struke Partizana, potvrdio je da će mu Mateus Saldanja ponovo biti na raspolaganju.

Brazilac se odavno muči sa povredom butine, da bi potom povređen igrao na 172. “večitom” derbiju i postigao gol. Od tada je propustio utakmice protiv Napretka, Mladosti i Spartaka u kojim je njegov tim ostvario tek jednu pobedu.

Duljaj je pred meč 28. kola sa Voždovcem u sredu (16.55), izjavio da će se Saldanja vratiti u ekipu sredinom aprila.

“On meni svaki dan šalje izveštaj, šta radi, kakve su procedure. Ono što je on meni rekao je da će da se vrati sredinom meseca, što je izuzetno brzo. Ja nisam lekar, videćemo kako će to da izgleda kada se uključi u trenažni proces. Opet je individualno jedno, a sa ekipom sasvim drugo. On toliko radi na sebi, deset sati dnevno, što terpaije, što trening. To je pokazatelj koliko ulaže u sebe i kolika je želja da sešto pre vrati na teren da pomogne svojoj ekipi”, rekao je Duljaj prisutnim novinarima i tom prilikom dodao da Gajas Zahid i Birbas Natho nisu trenirali dva dana iz verskih razloga:

“Ja nemam takva iskustva, naravno da je teško. Poštujem svačiju odluku. Sva sreća pa sad nije toliko toplo, pa bi im bilo još teže. Sutra neće biti toliko visoka temperatura, ako budu u protokolu. Sve zavisi od današnjeg treninga. Dva dana nisu bili u trenažnom procesu.”

FOTO: FK PARTIZAN