DULJAJ OČEKUJE TEŽAK MEČ U NOVOM PAZARU

(5.11.2023) – Lider Superlige Srbije Patizan gostuje u Novom Pazaru (ponedeljak 15.00) u utakmici 14. kola. Partizan je poražen čak dva puta u prethodna tri meča, a verovatno olakšavajuća okolnost za crno-bele je što zbog kazne na meču neće biti publike.

Najpre pozdrav Bajru Župiću. Kao dete sam imao priliku da uživam u njegovim utakmicama, sećam se duge svetle kose i borbenih startova. Poznato je da je Novi Pazar crno-beli grad, dosta je navijača tamo, veliki broj igrača je prešao u Partizan, dosta prijatelja imamo tamo, ali na terenu je drugačije, jer su Ljajić, Suma, Šćepović i ostali motivisani protiv nas. Kolega Siniša Dobrašinović odlično vodi ekipu, koja je bila pred pobedom nad TSC-om, savladala Čukarički, izbacila Železničar iz kupa… Ne hvalim, pričam šta jeste. Žao mi je što neće biti publike, koja kreira brazilsku atmosferu. Znamo da smo tamo poslednji put izgubili, ali nismo gledali taj meč. Strah te tera da budeš oprezan“.

Osrvnuo se Duljaj i na iznenadnu posetu Grobara u subotu popodne u „Zemunelu“, kad su navijači podržali igrače, pošto ih neće biti u Novom Pazaru.

Prija kad vas neko tako lepo iznenadi, na radost igrača i nas iz stručnog štaba. To pokazuje da imamo veliku podršku, navijači su važan faktor, vole klub, mnogo nam znače“, dodao je trener crno-belih.

Na konstataciju da Partizan lomi rivala u drugom poluvremenu poslednjih nekoliko mečeva, Duljaj ističe:

„Kad počne utakmica ne gledam u sat, ne obraćam pažnju koji je minut bio kad smo postigli gol, važno je da tim veruje u ono što radimo. To pokazuju primerima: Nemanja Nikolić i Bibars Natho su dozvolili Mateusu Saldanji da šutne po penal, osećaju jedni druge, povezani smo, postali smo jak kolektiv, to nas održava u teškim trenucima. Važno je da se naš duh ne slomi.

Stvarno me ne interesuju rekordi. Na primer, kad sam bio dete moj saigrač je na jednoj utkamici dao devet od 11 golova, želeo sam da ga presitgnem i na narednoj sam za prvo poluvreme, koje smo dobili 8:0 dao šest. Završilo se 14:0, a ja sam dao osam golova. Hteo sam na silu i deveti… Tad sam shvatio da ništa na silu ne može, pa ni rekordi”.

Što se tiče statistike, ne obraća pažnju na to.

-Ako mi verujete, ne interesuje me ko šta piše ili kaže. Gledam samo ono što se dešava u našoj kući, u Zemunelu. Jedino me to interesuje. Da li smo peti ili prvi po određenim statistikama stvarno me ne zanima.

Duljaj nema iluziju o trenutnim hvalospevima.

Kamion sa jajima je spreman. Prvi put kad kiksnemo, a to će se desiti. Važno je da tim bude koncentrisan.

Partizan je trenutno prvina tabeli sa plus 3 boda u odnosu na Crvenu zvezdu.