DULJAJ PRIČAO O SEVERINI: “DIREKTAN UDARAC NA MENE I EKIPU”

(23.2.2024) – Trener Partizana, Igor Duljaj obratio se na konferenciji za medije o aktuelnoj situaciji u vezi sa Ksanderom Severinom.

Holanđanin se u četvrtak nije pojavio na treningu, posle čega se pojavila informacija da je zatražio raskid ugovora.

“Znate kako, za mnoge stvari je dovoljan razgovor. Mora da se priča sa igračima. Ja kada sam dočekivao igrače na aerodromu, pravio se cirkus od toga, trener Partizana dočekuje igrače, vodi ih na preglede, tamo-amo. Važno je da im poklonite pažnju. Nikada ne znate, ako postoji problem, možete razgovorom da sve rešite. Moramo da znamo šta se njima dešava. Kad smo se vratili, čuo sam da naš igrač živi i dalje u SC Teleoptik – Kastiljo. Dakle, 20 dana. Ili smo neodgovorni, nesposobni, 20 dana je prošlo, da li je nađen stan… Ne može neko da mi kaže: ‘Ej, nedeljom ne radim, moje radno vreme je ponedeljak-petak‘”,  rekao je Duljaj i nadovezao se.

“Moramo da budemo u službi ekipe, igrača Partizana, od tih igrača svi žive ovde ljudi na Teloptiku, sobarice, kuvari, treneri…. Moramo tako da se ponašamo, odgovorno. Ja sam jutros pričao sa Severinom i verujem da će biti sve OK. A javio se jer sam mu uvek poklanjao pažnju. Brinuo sam o njemu, uvek se javljao na telefon, tako moramo da se ponašamo. Ja ću uvek štititi igrače, čak i kad pogreše. I svi moramo da se ponašamo odgovorno prema poslu kojim se bavimo. Nema subota-nedelja, tačka.”

Na pitanje da li će ova situacija uticati na tim, Duljaj je odgovorio:

“Ovo je direktan udarac na mene i ekipu. Da li će biti isto kao pre? Neće. Direktan udarac na mene i ekipu” , izjavio je strateg crno- belih.

Igor Duljaj se takođe osvrnuo na narednu utakmicu u Superligi Srbije protiv Radnika.

“Izuzetno teška utakmica, ne mogu i da se ne vratim u blisku prošlost. Izgubili smo 2:1 kod kuće i poslednju dobili 3:2. Protivnik je nezgodan, bore se za ambicije da ostanu u eliti, imamo i mi ambicije, da ostanemo u vrhu. Ono što je problem za oba tima jeste veoma loš teren u Surdulici. Žao mi je što 2024. pričamo o terenima. Ne mogu igrači oba tima da pruže dobar fudbal za oba tima u tim uslovima” , rekao je Duljaj.