DUŠKO IVANOVIĆ DEBITUJE NA KLUPI BASKONIJE PROTIV PARTIZANA

(30.10.2023) – Novi trener ekipe iz Španije je doskorašnji strateg Crvene zvezde Meridianbet, Duško Ivanović. Baskonija je raskinula saradnju sa Đoanom Penjarojom nakon pet uzastopnih poraza u Evroligi i domaćem prvenstvu. Špancu je presudio poraz od Andore, a uprava kluba se okrenula proverenom rešenju u naraednom periodu, Dušku Ivanoviću.

Crnogorski stručnjak nije bio dugo bez angažmana, a debitantski nastup kao trener će imati već u petak protiv Partizana. Ivanović će tako četvrti put sesti na klupi tima iz Vitorije (2000. do 2005; 2008. do 2012; i od 2019. do 2021. godine) tokom kojih je osvojio tri titule prvaka Španije, četiri Kupa Kralja, Superkup, uz dva finala Evrolige. Bivši trener crveno- belih ima veliki teret na leđima. Moraće da preokrene seriju negativnih rezultata, ali odmah po preuzimanju dužnosti prvi problem sa kojim se suočava su kadrovski problemi.

Baskonija u ovom trenutku ne može da računa na Nikosa Rogavopulosa, Kalifu Diopa, Dani Dijeza, verovatno iNika Meniona,a pod upitnikom je i nastup najboljeg igrača Markusa Huaurda zbog povrede. Protiv Partizana doziranu minutažu verovatno će imati i Čima Moneke koji ima blažih problema sa povredom.