DVA DUPLA TRIJUMFA U DRUGOM KOLU KUPA SRBIJE

(23.10.2023) – Olimpijski vicešampion Damir Mikec je ubedljivo
trijumfovao vazdušnim pištoljem u drugom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije vazdušnim oružjem, održanom u hali „Jezero“ u Kikindi.

Istim oružjem u ženskoj konkurenciji ulogu favorita opravdala je Brankica Zarić, a po dve pobede puškom ostvarili su mladi strelci Teodora Vukojević i Aleksa Rakonjac. Mikec (Policajac) je sa 585 krugova daleko iza sebe ostavio tandem kolega iz reprezentacije koji su vodili izjednačenu borbu za drugo mesto. Srebro je pripalo Dimitriju Grgiću (Akademac), a bronza Dušku Petrovu (Kikinda).
Brankica Zarić (Novi Sad 1790) je u svom prvom takmičenju posle duže pauze pogodila 578 krugova i ubedljivo trijumfovala ispred Jelene Tomić (Kikinda) i Nađe Martinović (Partizan), najuspešnije juniorke.

Pištoljem za juniore najprecizniji je bio Nišlija Uroš Gajić.
Teodora Vukojević („Čika Mata“), seniorska reprezentativka, koja je po uzrastu još uvek juniorka, je vazdušnom puškom zabeležila rezultat od 629,3 kruga.To ostvarenje joj je donelo prvo mesto i u seniorksoj i u juniorskoj konkurenciji. Drugo mesto osvojila je Aleksandra Havran (Novi Sad 1790), pobednica prvog kola, a treće nekadašnja olimpijska vicešampionka u trostavu Ivana Anđušić Maksimović („Akademija Maksimović“). Aleksa Rakonjac (Pančevo) je, poput Vukojevićeve, „pogodio“ dva zlata puškom, ostvarivši nabolji rezultat dana u muškoj konkurenciji. Rezultat od 624,4 kruga mu je doneo ubedljiv trijumf među juniorima, a bio je dovoljan i za prvo mesto u seniorskoj kategoriji. Drugo i
treće mesto osvojili su strelci kragujevačkog „Čika Mate“ Stevan Jovanović i Marko Ivanović.

FOTO: SSS