DVE MEDALJE ZA SRBIJU NA EP U20 – SREBRNA TEODORA I BRONZANA ALEKSANDRIJA

(8.8.2023) – Evropsko prvenstvo za starije juniore i juniorke održava se u Jerusalimu od 7. do 10. avgusta, našu zemlju predstavlja 18 reprezentativaca.

Drugog dana Evropskog prvenstva za starije juniore i juniorke u Jerusalimu, srpski atletičari su ostvarili značajan uspeh osvajanjem medalja i plasmanima u finale.

U finalu troskoka naša zemlja imala je čak tri atletičarke, od čega su dve osvojile medalje, jednu srebrnu i jednu bronzanu.

Natalija Dragojević je ostvarila odličan rezultat skokom od 12.91 metara, što joj je donelo deseto mesto u konkurenciji vrhunskih atletičarki.

Teodora Boberić skočila je najdalje u prvoj seriji do 13.50 m, i bila na vodećoj poziciji sve do poslednje serije kada je Ukrajinka, Chernukha Oleksandra prestigla i skočila do 13.63 m. Ipak, Teodora se sjajnim rezultatom plasirala na drugo mesto i osvojila srebrnu medalju, donoseći tako veliko priznanje za srpsku atletiku.

Aleksandrija Mitrović je takođe ostvarila izvanredan uspeh. Njen najdalji skok od 13.40 metara, ostvaren takođe u prvoj seriji, obezbedio joj je bronzanu medalju na ovom Evropskom atletskom prvenstvu za juniore.

Ovaj uspeh naših mladih atletičara svakako je ponos za zemlju i potvrda talenta i truda koje ulažu u svoje sportske karijere.

Sledećeg dana takmičenja, srpski reprezentativci će se boriti za nove medalje i plasmane u finala, dok će kvalifikacije biti održane u nekoliko disciplina. Svi ljubitelji atletike mogu pratiti ovaj spektakl na kanalu Sport klub 3.

IZVOR/FOTO: SAS