DVEJN VEJD UMESTO SINA ZAJONA SADA IMA ĆERKU ZAJU

(26.2.2023) – U februaru 2020. godine čuveni američki košarkaš Dvejn Vejd javno je saopštio porodičnu stvar da njegov 12-godišnji sin želi da promeni pol, a tri godine kasnije on u kući umesto Zajona ima ćerku Zaju.

-Zajon je došao kući i rekao je: ‘Želim da pričam sa vama, želim da živim onako kako želim. Želim da me oslovljavate sa ona i voleo bih da me zovete Zaja’”, rekao je Vejd u emisiji The Ellen Show.

Vejd je otkrio da su on i supruga Gabriela bez mnogo razmišljanja prihvatili odluku svog sina. Učinili su sve da mu pomognu da se izbori za svoj status u društvu.

“Ulogu i obaveze roditelja prihvatamo veoma ozbiljno. Naš posao je da saslušamo naše dete i da mu na najbolji način pomognemo. To ne menja ni ova situacija”, dodao je proslavljeni košarkaš.

Supruga Gabriela daje podršku svom detetu.

“Ona je strastvena, puna ljubavi i ponosni smo na nju. Volite i poštujte vašu decu baš onakva kakva su”, istakla je Vejdova supruga.

Voditeljka emisije Ellen Show je Elen de Dženeris, jedna od najpoznatijih lezbejki na američkoj medijskoj sceni.

Sličan slučaj u porodici ima i legendarni Medžik Džonson, koji je takođe jako ponosan na svog sina Ej Džeja, deklarisanog homoseksualca koji se oblači kao žena.

FOTO – YOUTUBE PRINTSCREEN

IZVOR – MERIDIAN SPORT