Englezi žele Milenkovića

Mladi reprezentativac Srbije, Nikola Milenković, već nekoliko sezona sa uspehom nosi dres italijanske Fjorentine. Ove godine, čini se, igra u životnoj formi. S obzirom na to, postao je najbolji odbrambeni igrač u svojoj ekipi ali i jedan od najboljih u seriji A. Zato i nečudi interesovanje najjačih i najbogatijih evropskih klubova da ga, već na kraju tekuće sezone, dovedu u svoje redove.

Najviše interesovanja pokazuju klubovi iz englaske Premijer lige. Najzainteresovaniji su svakako slavni Mančester Junajted, Totenhem i Liverpul.

Popularni italijanski mediji ali i BBC navode:

“Milenković bi mogao da bude veliko ime letnjeg prelaznog roka. Srbin, koji je bio ‘autor’ jučerašnjeg sjajnog gola u megdanu s Parmom, odavno je rešio da potraži novo profesionalno iskustvo, izvan Firence. ‘Ljubičasti’ još nisu odustali od nade da mogu s njegovim agentom, Ramadanijem, da obnove ugovor koji ističe 2022, ali su svesni da su šanse za tako nešto veoma male. Mančester junajted je već ‘preuzeo’ sve informacije oko ekonomskih parametara za njegovo angažovanje, ali nije on jedini – Totenhem i Liverpul se takođe raspituju kod igračevog zastupnika.”

Podsetimo, tržišna cena Milenkovića, koji sa podjednakim uspehom igra na pozicijama štopera i desnog beka, trenutno iznosi oko 30 miliona evra.