Federer nahvalio Đokovića!!!

Švajcarski teniser, Rodžer Federer, se priprema za povratak na teniski teren i to na turniru u Dohi, gde će u prvom kolu biti slobodan.

U razgovoru sa decom iz Katara Federer je, pored ostalog, govorio i o decenijskom rivalstvu sa Novakom Đokovićem. On je ovom prilikom nahvalio našeg tenisera sledećim rečima:

” Zaista uživam da igram protiv njega. Stvarno osećam da uvek izvlačimo najbolje jedan iz drugog. Imamo različite stilove, pa pobednik uglavnom zavisi od toga kako je ko raspoložen tog dana, na kojoj podlozi igramo, kakvi su nam bili mečevi pre toga, kakav je bio poslednji meč protiv njega… Protiv najboljih morate da igrate najbolje što možete, u protivnom vam prosto neće biti dovoljno. Pogotovo protiv Novaka, koji može da dovede sebe u takvo stanje da ne promašuje, da se dobro brani, da igra jako agresivno, a ima i dobru ravnotežu i zato je jedan od najboljih tenisera svih vremena. Uvek mi je zadovoljstvo da igram protiv njega, on je jedan od igrača koji su me učinili boljim teniserom. Velika je stvar što imamo Đokovića u našem sportu.”