FIBA PREDSTAVILA TEREN ZA FAJNL- FOR LIGE ŠAMPIONA

(25.4.2024) – Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) predstavila je spektakularni LED teren na kojem će se igrati fajnal- for FIBA Lige šampiona u Beogradu.

Beograd je ponovo prestonica evropske košarke, pošto će se od 26. do 28. aprila odigrati F4 FIBA Lige šampiona. Za ovaj turnir FIBA se potrudila da sve bude na visokom nivou, a nešto s čime se posebno hvali jeste LED teren.

Ovakva podloga pažljvo je testirana proteklih pet godina i prvi put je upotrebljena prošlog juna u Madridu na Svetskog prvenstvu za žene do 19 godina i pokazala se kao pravi hit. Zato je FIBA odlučila da isti teren bude i na F4 Lige šampiona gde će se za titulu boriti Mursija, Unikaha, Tenerife i Peristeri.

“Ovaj LED teren je testiran u prethodnih pet godina i prvi put je upotrebljen prošlog juna u Madridu na Svetskom prvenstvu za žene do 19 godina i iskustvo je bilo pozitivno. Da ne ulazim u tehničke detalje, ali sve mere koje su urađene, sve je dokazalo da je ovo bolje. Balans je savršen na svim delovima terena, elastičnost postoji. Za nas je najbitnije da je bezbedno za igrače. Svi testovi su to pokazali. Na tom terenu igrao je i Bajern u Bundesligi i to je odlično prošlo, zato je korišćen i na NBA Ol staru u Indijanapolisu i oni su pozitivno reagovali. Taj isti teren je ovde u Beogradu i biće korišćen za fajnal-for”, rekao je na konferenciji za medije direktor FIBA Lige šampiona Patrik Komninos.