FIFA HVALILA SRBIJU-MITROVIĆ I VLAHOVIĆ SU KAO VOZAČI F1

Srbija sa pravom ima velika očekivanja pred Mundijal u Kataru. Ista ubeđenja ima i FIFA koja “Orlove” vide kao ekipu koja mnogima može da pomrsi konce!

Naši fudbaleri danas su otputovali put Bahreina, gde će imati poslednju proveru pred Mundijal.

Kako navodi svetska kuća fudbala biće veoma zanimljivo gledati Srbiju u Kataru.

– Biće uzbudljivo gledati reprezentaciju Srbije. Posle neuspeha u kvalifikacijama za EP 2020, ekipa koju trenira Dragan Stojković nada se da će svoj kvalitet da pokaže ostatku sveta. Međutim, Srbiji neće biti lako u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom. Stojkovićev tim će morati da ponovi svoje impresivne nastupe uoči SP u Kataru – navodi FIFA.

Dalje u tekstu podsećaju na pobedu protiv Portugala čime je izboren plasman na ovo veliko takmičenje. Kao zvezde ekipe naveli su sledeće igrače:

– Srbija je dobro balansirani tim, čije su glavne zvezde VlahovićMitrovićFilip Kostić i Dušan Tadić. Ako budu igrali svoju igru i ako ih “krene“, Srbiju će biti teško zaustaviti – procenjuju u tekstu.

Ovom prilikom bilo je par reči i o Draganu Stojkoviću Piksiju, za koga podsećaju da je  velika zvezda svetskog fudbala.

– Stojković želi da igra atraktivno i napadački, a taj svoj mentalitet je preneo i na svoje fudbalere. On ima svoj stil igre. U odbrani su obično Nikola Milenković, Strahinja Pavlović i Miloš Veljković, a ispred njih Kostić, Andrija Živković, Sergej Milinković-Savić i Saša Lukić. Tadić je klasična desetka, a napad predvode Vlahović i Mitrović. Iako ima malo trenerskog iskustva na velikim turnirima, Stojković ima ogromno fudbalsko znanje – poručuje FIFA.

Kao glavni igrač navodi se Tadić, dok su imali interesantno poređenje za Mitrovića i Vlahovića.

– Kapiten Srbije je na vrhuncu moći. Ovo bi mogao da bude njegov turnir, pošto je jedan od najboljih organizatora igre u Evropi. Vlahović je prešao iz Fiorentine u Juventus u transferu koji je ukupno vredan 90 milijuna evra. Čini se da će on da bude prvi strrelac Srbije na SP. Međutim, tu je i Mitrović, koji je postigao 50 golova za Srbiju. Njih dvojica su kao dva vozača Formule 1 koja se bore za prvo mesto na trci – zaključila je FIFA.

IZVOR: MERIDIANBETSPORT