FINSKI SUDIJA OTEO BOD ČUKARIČKOM

(30.11.2023) – U meču petog kola F grupe Lige konferencije, posle drame u finišu, igrači Čukaričkog izgubili su od Ferencvaroša sa 2:1.

Čukarički je korektno odigrao i prvu utakmicu u Budimpešti, kada je posle vođstva golom Ivanovića naivno izgubio sa 3:1.

Večerašnji nastup u Leskovcu je najbolja partija Brđana u evrokupovima. Sve linije tima su funkcionisale kako treba i iz takve organizovane igre već u 10. minutu domaći su vodili sa 1:0. Posle odlične kontre lopta je na levoj strani došla do Luke Adžića, koji je iznenadnim i felširanim šutem plasirao loptu u mrežu.

Mladi Cvetković je potpuno otkrovenje za sve i on treba, ukoliko fizički može, da počinje svaki meč. Vrlo je nezgodan za čuvanje, dobro prati igru i na proleće će biti najveće pojačanje Čukaričkog.

Dejan Stanković je zabrinuto pratio meč svestan da je njegova ekipa na ivici poraza. Ipak, uz dosta sreće i pomoć finskog sudije Mađari sada imaju otvoren put ka nastavku takmičenja.

Filipović je bio siguran na golu, a Ivanović mogao da postigne bar jedan gol iz kontranapada. U finišu su domaći počel da posustaju pa je u 83. minutu u gužvi pred golom na pravom mestu bio Zaharijesen i sa nekih pet metara poslao loptu iza leđa Filipovića za 1:1.

Pokušao je Đorđe Ivanović u trećem minutu nadoknade, Ferencvaroš je igrao nasumice svestan da mu ništa ne polazi za nogama, da bi Sing u 96. minutu poveo kontru Čukaričkog i bio fauliran od Abu Fanija pored same aut linije, inače bio imao otvoren put ka golmanu Dibusu. Na opšte zaprepašćenje svih na stadionu finski sudija El Amari ne svira ništa, sledi dubinska lopta na Pešića koji je nekako prihvata, iz okreta trese mrežu i donosi pobedu Mađarima.

Šteta, Čukarički je zaslužio pobedu u ovom susretu, a ostao je bez ičega.

Posle pobede nad Genkom od 2:1 Fiorentina ima 11 bodova, Ferencvaroš 9, Genk 6, a Čukarički 0 bodova. 

U poslednjem kolu 14. decembra igraju Ferencvaroš – Fiorentina i Genk – Čukarički.

FOTO – FK ČUKARIČKI / IVICA VESELINOV