FRANCUZ MIJ U OZBILJNOJ KONKURENCIJI ZA NAJGORU PANJENKU

(7.1.2024) – Mnogi ne mogu da odole izazovu panjenke, atraktivnog šuta poznatog i kao bockanje, izvorno nazvanom prema čehoslovačkom fudbaleru Antonjinu Panjenki koji je takvim stilom postigao odlučujući gol u finalu EP 1976. u Beogradu.Panjenka je i rizičan potez – ili će igrač poniziti golmana ili će, ako ne uspe biti izvrgnut velikoj sramoti.

Naš junak zove se Antoan Mij, napadač francuskog trećeligaša Šatorua, koji je u 1/32 finala Kupa Francuske gostovao četvrtoligašu Le Zerbijeu Nakon regularnog vremena rezultat utakmice bio je 2:2 pa su ekipe pristupile izvođenju jedanaesteraca. Domaći su promašili dva od prva četiri udarca, dok su igrači Šatorua pogodili sva tri i tako Miju omogućili da kao četvrti izvođač odvede svoju ekipu u 1/16 finala Kupa. On se tada odlučio na panjenku i što bi rekli mladi – neviđeno se izblamirao.

Le Zerbije je izjednačio na 3:3, ali su momci iz Šatorua preko Durbena stigli do pobede od 4:3. Mij u svakom slučaju ulazi u video istoriju najgorih šuteva ikada.

FOTO – SCREENSHOT