FSS: Obustava takmičenja, treninga, okupljanja….

Izvor: Tanjug

Fudbalski savez Srbije u skladu sa proglašenim vanrednim stanjem u zemlji zbog koronavirusa, naložio je obustavu takmičenja, odigravanje prijateljskih utakmica i održavanja trenažnih procesa u fudbalskim i futsal klubovima.

“Svi fudbalski i futsal klubovi pod ingerencijom FSS, dužni su da odmah obustave učešće u fudbalskim takmičenjima svih nivoa, otkažu sve zakazane prijateljske utakmice, obustave sve vidove trenažnog procesa igrača i igračica, prestanu sa organizovanjem bilo kakvog vida rekreativnog bavljenja fudbalom i futsalom i  prestanu sa okupljanjem sportista i sportistkinja u svojim prostorijama”, navodi se na sajtu FSS.

Takođe, nalaže se svim fudbalskim i futsal klubovima, kao i teritorijalnim, okružnim, gradskim i opštinskim fudbalskim savezima pod okriljem FSS, da prate obaveštenja, naredbe i uputstva nadležnih državnih organa i da postupaju u skladu sa onim što u njima bude saopšteno.

“O svim daljim merama koje će biti preduzete u fudbalskom i futsal sportu, FŠ će obaveštavati svoje članove zvaničnim kanalima komunikacije (internet prezentacije – sajt i društvene mreže), putem sredstava javnog informisanja i svih drugih dostupnih načina komunikacije”, ističu iz FSS.