FSS NEMILOSRDAN PREMA ZVEZDI, PARTIZANU I JOŠ TRI SUPERLIGAŠA

(14.3.2024) – Na sednici Disciplinske i Etičke komisije Fudbalskog saveza Srbije (FSS), kojom je predsedavao Ivan Nikolić, rešeno je nekoliko slučajeva koji su prethodnih dana zaokupljali pažnju sportske javnosti.

Zbog izdavanja saopštenja u kojima se komentarišu sudije i suđenje na utakmicama Superlige, Crvena zvezda, Partizan, Novi Pazar, Radnički Niš i Radnik kažnjeni su sa po tri miliona dinara.

Zbog dešavanja na 172. derbiju između Zvezde i Partizana (2:2), koji je odigran devetog marta na stadionu “Rajko Mitić”, pokrenuti su disciplinski postupci protiv oba kluba. Na teret im se stavljaju prekomerna upotreba pirotehnike, lomljenje stolica i nasilno ponašanje pristalica crno- belih.

Disciplinska i Etička komisija FSS je utakmicom neigranja kaznila igrača Kolubare Macuija Hikaru i fudbalera Slobode Mihajla Jovanovića. U narednom kolu Prve lige Srbije bez trenera će biti Dubočica i Jedinstvo sa Uba, zbog pokazanih crvenih kartona Marjanu Živkoviću i Marku Martaću.

Takođe, navodi se da će veći broj izrečenih opomena na mečevima koštati niški Radnički 55.000 dinara, dok će kasa Radničkog iz Sremske Mitrovice biti olakšana za 36.000.