FUDBALSKI SAVEZ ENGLESKE – NEKOM MAJKA, NEKOM MAĆEHA

(14.4.20239 – Fudbalski savez Engleske (FA) neće otvarati postupak protiv sudije Konstantina Hacidakisa, koji je laktom udario u lice fudbalera Liverpula Endija Robertsona.

U poluvremenu utakmice sa Arsenalom u Premijer ligi, koja je završena 2:2, dok je pomoćni sudija išao ka centru, Robertson je iskosa prilazio Hacidakisu, uhvatio ga za ruku, da bi sudija podigao ruku i laktom udario fudbalera u lice.

Robertson je tada dobio žuti karton zbog prigovora kod glavnog sudije Pola Tirnija, a udruženje profesionalnih sudija tada je saopštilo da Hacidakis neće suditi dok traje istraga o incidentu.

Savez je naveo da je posle pregledanja svih dokaza sa Enfilda odlučeno da protiv Hacidakisa neće biti pokrenut postupak.

“Naš sveobuhvatan proces uključivao je pregled detaljnih izjava Liverpula i Udruženja sudija, kao i višestrukih uglova video snimaka u vezi sa incidentom i okolnostima”, navodi se u saopštenju FA, preneo je Skaj.

U saopštenju koje je objavilo Udruženje sudija, Hacidakis je rekao da se izvinio Robertsonu i da je sarađivao u istrazi.

“Sigurno nisam nameravao da ostvarim bilo kakav kontakt sa Endijem dok sam povlačio ruku od njega i zbog toga sam se izvinio. Radujem se povratku suđenju utakmica”, naveo je on.

Sramotna odluka FA koja pokazuje potpunu nedoslednost i nepostojanje bilo kakvog kriterijuma u proceni situacija.

FOTO – SCREENSHOT