GIMNAZIJALAC STRAHINJA TRIVKOVIĆ DRUGI NA TAKMIČENJU U KINI

(19.10.2023) – Strahinja Trivković, đak trećeg razreda Treće beogradske gimnazije osvojio je drugo mesto na svetskom takmičenju Pojas i put “21st Century Cup” iz engleskog jezika koje se održalo u kineskom Šangaju od 10. do 14. oktobra u konkurenciji od 30 učesnika.

Takmičenje je okupilo ukupno predstavnike iz 60 država, a u velikom finalu učestvovalo je njih 30. Takmičari su prezentovali rad na temu “Artificial intelligence, a blessing or a curse?”.

Strahinja je bio najmlađi takmičar, a kako kaže u konkurenciji je bio sa studentima, ali je bez obzira na razliku u godinama uspeo da izbori drugo mesto.

“Ovo takmičenje, i sam put je nešto što ću pamtiti zauvek. Budući da sam putovao sam na drugi kraj sveta, i nazad, smatram da sam dobio veliko iskustvo i samopouzdanje. Boravak u Kini je bio neverovatan – Kina mi se kao država veoma svidela, ljudi, kultura, tradicija, umetnost, hrana i mnogo toga. Stvorio sam sjajna prijateljstva sa mladim ljudima, kako iz Kine, tako i iz svih krajeva sveta, sa kojima sam proveo divne trenutke na samom takmičenju i sa kojima ću ostati u kontaktu. Učestvovao sam u velikoj razmeni kultura i životnih priča zajedno sa drugim takmičarima, organizatorima, volonterima i studentima iz Kine koji su tu boravili”, ističe Strahinje i navodi da je organizacija samog takmičenja bila perfektna.

Svetsko takmičenje 21st Century Cup je takmičenje iz engleskog jezika namenjeno ljubiteljima javnog nastupa širom sveta koje je 1996. godine inicirala Čajna dejli.

Nacionalno takmičenje organizovano je u septembru ove godine po treći put u organizaciji Akademije umetnosti Novi Sad, a u saradnji sa partnerima iz Kine 21st Century Cup na kojem je mladi Strahinja Trivković osvojio ubedljivo prvo mesto.

FOTO – PRIVATNA ARHIVA