GRAD ZADAR OBEĆAO PODRŠKU KOŠARKAŠKOM KLUBU

(6.7.2023) – Košarkaški klub Zadar se već godinama muči sa finansijama, iako je u protekle tri sezone dva puta osvojio titulu prvaka Hrvatske.

Zadar se našao u velikim problemima – kako da isplati igrače koji su im doneli desetu krunu šampiona u istoriji i četvrtu u Hrvatskoj.

Vlasti su na vanrednoj sednici Gradskog veća izglasale povećanje budžeta za slavni klub. Do sada je grad pomagao godišnje sa 663.614 evra, a sada će u naredne dve godine taj iznos biti milion evra.

“U ugovoru je navedeno kako se planiraju koristiti sredstva Grada, a klub se obvezao na transparentnost tako da će u periodu od svakih šest meseci i po potrebi na traženje Grada dostaviti potpune izveštaje i potrebnu dokumentaciju”, saopštili su iz Gradskog veća Zadra.

Klub bi trebalo da odmah podigne kredit od 840.000 evra, žirant će biti Grad Zadar, a budžet kluba bi bio 500.000 evra, što bi treneru Danijelu Jusupu omogućilo da igrače ne samo zadrži na okupu već im ponudi veće ugovore.

Sam Jusup mesečno zaradjuje pet hiljada evra.

KK Zadar je prethodnu sezonu završio na sedmom mestu regionalne ABA lige, kao najbolji od tri hrvatska kluba (Split 10, Cibona 11).

Vest je interesantna kao paralela oko finansiranja srpskih i hrvatskih košarkaških klubova.

IZVOR – MERIDIAN SPORT