I Nadal ispao u Monte Karlu

Najbolji španski teniser i jedan od najboljih u istoriji ovog sporta, Rafael Nadal ispao je sa turnira Masters serije u Monte Karlu. Njega je, u četvrtfinalu prvog ovosezonskog turnira na šljaci, eliminisao talentovani, mladi Rus Andrej Rubljov. Rezultat u korist Rubljova je bio 2:1, po setovima 6:2, 5:7, 6:2. Rana eliminacija Nadala je još više iznenađujuća ako se u obzir uzmu dve činjenice. Prvo, Nadal se opravdano, već dugi niz godina, smatra “kraljem” šljake. I drugo, njemu je turnir u Monte Karlu jedan od omiljenih jer ga je osvajao čak 11 puta do sada, po čemu je apsolutni rekorder.

Rafael Nadal je bio razočaran i besan na sebe posle poraza. To je i iskazao na zvaničnoj konferenciji za novinare posle meča, izjavivši sledeće:

” Kada igrate protiv sjajnog tenisera kao što je on, a ne igrate dobro, onda i treba da izgubite, zar ne? To je lako za analizu. Iz nekog razloga imao sam probleme sa serviranjem. Ne znam zašto, jer nisam imao nikakav problem s tim na treninzima. Ali, danas je bio jedan od onih dana kada mi je servis bio katastrofa. Borio se jesam, to je pozitivna stvar. Uvek sam tužan kada ovde izgubim, naravno, jer mi je Monte Karlo jedan od važnijih turnira. Propustio sam priliku da počnem ‘sezonu na šljaci’ na pravi način. Ali, to je to, ne mogu da se žalim. Jedino što mi preostaje je da odem u Barselonu i nastavim da vežbam, da probam da popravim stvari koje sada nisu funkcionisale. Mogao sam da se bunim, mogao sam da besnim, ali – nisam. Dobro, jednom sam se drao posle lošeg bekhenda, jer mi se smučilo da pravim onoliko neiznuđenih grešaka. Bio je ovo jedan od onih dana za zaborav. Igrati loše, i to protiv vrhunskog tenisera… to vam je jedan baš ubistven koktel.”