I PARTIZAN PRIHVATIO DATUM FINALA ABA LIGE, ALI TRAŽIO I DOBIO POMERANJE TERMINA ZA MAJSTORICU

(9.6.2023) – Nakon odluke ABA lige da se prvi meč velikog finala između Crvene zvezde Meridianbet i Partizana igra u utorak 13. juna i prvobitnog negodovanja, crno-beli su prihvatili novi termin.

Saopštenje Partizana prenosimo u celosti.

“Nakon odluke koju je na osnovu svojih ovlašćenja utemeljenih u internim aktima ABA lige doneo njen sportski direktor Milija Vojinović, finalna serija regionalnog šampionata će umesto 12. juna, početi dan kasnije.

To znači da će Partizan napad na titulu šampiona ABA lige početi 13.06. od 20 časova u Areni.

Ranije kupljene dnevne ulaznice za prvi finalni duel protiv Crvene zvezde sa datumom 12.06. važiće za novi datum.

Kao što je od juče poznato, Partizan je izričito bio protiv pomeranja ranije određenih termina za početak finalne serije. Iako Klub ne smatra da će odlaganjem od 24 sata iko išta epohalno dobiti ili izgubiti, bila je stvar sportskog duha i principijelnosti da se bude protiv ovakvog scenarija.

Nakon određivanja termina eventualne četvrte i pete utakmice, Partizan se obraća ABA ligi da datum odigravanja eventualne “majstorice” pomeri sa 23. na 22. jun.

Klub je danas dobio službeni dopis Arene da je ona 23. juna zauzeta zbog ranije zakazanog koncerta, a u slučaju da baš peta utakmica odlučuje o šampionu regionalnog takmičenja, bio bi ogroman gubitak i za klub i za samo takmičenja da to ne bude spektakl pred 20.000 ljudi u crno-beloj Areni.

Istorija, kao učiteljica života nam kaže da u ne tako dalekoj prošlosti nije bilo problema da jedan klub ima pauzu od 40 dana pre finalne serije, jer drugi klub po prvi i jedini put igra plej-of Evrolige. I ne samo to, već i da nakon eliminacije dobije deset dana da se posveti odmoru i pripremi finala ABA lige.

Partizan nikada takve ustupke nije tražio niti smatra da ih iko zaslužuje.

Posle stavljanja tačke na bespotrebnu dramu oko termina odigravanja utakmica, Partizan poziva navijače da u prve dve utakmice ispune Arenu i kao što je već rečeno, sportski i punog srca sa tribina emituju isključivo ljubav prema crno-belima.

Ne bi prvi put bio da neko pokuša da isprovocira navijače Partizana kako bi nakon njihove reakcije profitirao od pražnjenja tribina ili učinio klubu štetu koja se ogleda kroz kazne.

Klub apeluje na navijače da ne obraćaju pažnju ni na šta što nema veze sa košarkom, već samo dešavanjima na terenu i podrškom ekipi Partizana”, navodi se u saopštenju.

ABA liga rešila je da u ovom zahtevu izađe u susret Partizanu i sada imamo konačan raspored svih utakmica finala, koji izgleda ovako:

Prva utakmica: Partizan – Crvena zvezda, utorak, 13. jun od 20h

Druga utakmica: Partizan – Crvena zvezda, četvrtak 15. jun od 20h

Treća utakmica: Crvena zvezda – Partizan, nedelja 18. jun od 20.30h

Četvrta utakmica (ako bude potrebe): Crvena zvezda – Partizan, utorak 20. jun

Peta utaikmica (ako bude potrebe): Partizan – Crvena zvezda, četvrtak 22. jun.

FOTO – KK PARTIZAN