IVANA ANĐUŠIĆ MAKSIMOVIĆ PONOVO NA PUTU POBEDA, DVA ZLATA ZA RAKONJCA

Tačka na streljačku godinu u našoj zemlji je, po tradiciji, stavljena trećim kolom Kupa Streljačkog saveza Srbije vazdušnim oružjem, održanom u sali Sportskog društva Crvena zvezda.

Olimpijska vicešampionka u trostavu iz Londona 2012, Ivana Anđušić Maksimović („Akademija Maksimović“), koja se pre nešto manje od mesec dana posle dve godine pauze, vratila takmičenjima, je trijumfovala u nadmetanju dama vazdušnom puškom. Ivana je pogodila 627,1 krug i pokazala da se dobro pripremila za povratak na vatrenu liniju. Srebro je pripalo Emiliji Ponjavić (Trstenik 1883), koja je bila najbolja juniorka, a bronza Ljiljani Cvetković (Niš 1881).

Juniorski reprezentativac Aleksa Rakonjac (Pančevo 1813) je odneo pobedu u muškoj seniorskoj i omladinskoj konkurenciji puškom. Iza mladog Pančevca, na drugom stepeniku pobedničkog postolja u apsolutnoj kategoriji ostao je olimpijac Milenko Sebić (Novi Sad 1790), a bronza je otišla u ruke Stevana Jovanovića, člana kragujevačkog „Čika Mate“.

Pištoljem za žene ubedljivo je trijumfovala Jovana Todorović (Novi Beograd-Ušće) ispred Kikinđanke Jelene Tomić i Jelene Todorović iz Olimpika 011. Najpreciznija juniorka bila je Marta Novović („Dragan Jevtić Škepo“).

Srećko Pušica, strelac Policajca, je u izjednačenoj borbi osvojio prvo mesto u konkurenciji seniora pištoljem. Drugo i treće mesto pripala su juniorima Luki Miloševiću (Akademac) i Marku Ninkoviću (Pančevo 1813), osvajačima zlatne, odnosno srebrne medalje u omladinskoj kategoriji.

Po deset najboljih u svakoj disciplini se plasiralo na finale Kupa koje će biti održano u februaru. Nekoliko reprezentatativaca, koji su se ranije obezbedili plasman na finale je propustilo treće kolo.

FOTO: STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE