JAN SINER SAVLADAO NOVAKA ĐOKOVIĆ

(15.11.2023) – Novak Đoković poražen je od Jana Sinera u drugom kolu “Zelene grupe” Završnog mastersa u Torinu 2:1 (7:5, 6:7, 7:6).

Od samog starta obojica tenisera su bila izvanredna, do te mere, da smo tek posle 16 uzastopnih, dobili neki poen koji je osvojio igrač koji riternira. Potom su u dva uzastopna gema obojica imala po brejk loptu, ali su ih spasavali servisima. Ušlo se u neizvesnu završnicu, u kojoj je obično Novak taj koji “lomi” rivala, ali je ovog puta on poklekao. Pri rezultatu 5:5 je imao 40:0, a onda izgubio devet uzastopnih poena. Što je značilo da je prvi set pripao Sineru.

U drugom setu viđena je vrlo slična slika. Siner je igrao na krilima osvojenog prvog seta i podrške sa tribina, a Đoković je uspevao da održi ritam svojih servisa, a kako niko od njih dvojice nije poklekao, otišli smo u taj- brejk. Tamo je Novak potvrdio svoje najbolje “oružje”, zato što je od 3:4 uspeo da dođe do dve vezane set- lopte i da drugu realizuje za izjednačenje u setovima.

Treći set počeo je odličnim servisima, ali je najbolji srpski teniser ponovo predao svoj servis. Ovog puta u šestom gemu. Već u narednom, sedmom, vratio i pokazao karakter. Bilo je tu svađe sa sudijom komunikacije sa publikom u njegovom stilu, a drama je dobila svoj epilog- Novak Đoković dobija u novom taj- brejk. Međutim, ovog puta prvi reket sveta je ostao bez snage. Siner je poveo veoma brzo sa 5:0, dvorana je eruptirala, a Đoković, ipak, morao da pruži ruku rivalu na mreži.