JANIĆIJEVIĆ I VEIDMAN NAJAVILE BESKOMPROMISNU BORBU NA ZLATIBORU

Do poslednjeg gonga, svaki atom snage uložiće u trijumf. Jednoglasno, kratko i jasno nakon zvaničnog merenja bokserki i boksera profi boks spektakla koji nas očekuje 5. januara 2023. u hali Turističko rekreativnog kompleksa Zlatibor sa početkom od 18 časova najavile su beskompromisnu borbu reprezentativka Srbije u olimpijskom boksu Jelena Janićijević i šampionka Nemačke Sara Veidman.

Glavni meč večeri za novog ženskog šampiona Evrope u poluvelter kategoriji do 63 kg boksovaće Janićijevićeva koja je protekle takmičarske godine iskovala Srbiji prvu medalju u istoriji kada su u pitanju evropski odnosno svetski šampionati u ženskom olimpijskom boksu. Do sada je boksovala sedam profi susreta, sve u inostranstvu, aktuelna je šampionka Starog kontinenta (EBU evropska titula) i trenutno je četvrta na svetu.  

U prvom profi boks meču pred domaćom publikom Jelenu očekuju sudar sa šampionkom Nemačke Sarom Veidman, a šampionski pojas osvojen na srpskoj planinskoj lepotici doneće i ulazak na zvaničnu rang listu izazivača šampionke sveta u profi boksu Irkinje Keti Tejlor.

Zvanično merenje bokserki i boksera za ovaj boks spektakl održano je u sredu 04. januara 2023. sa početkom od 12:00 časova u lobiju hotela “Zlatibor”.

U uvodnim borbama Zlatiborske boks večeri 5. januara 2023. boksovće finalisti Zlatne rukavice 2022, ali ovaj put u profesionalnom boksu:

Antonio Biset (Kuba) vs Igor Rogić – poluvelter

Aleksa Marković vs Josif Bijelić  – lakoteška

Nenad Jovanović vs Vladimir Gubaš – polusrednja

Nikolina Gajić vs Aleksandra Rapajić – polusrednja

Spektakl od pet profi mečeva, u organizaciji Balkan Boxinga, Bokserskog saveza Srbije, uz pokroviteljstvo Turističke organizacije Zlatibor, Opštine Čajetina i Ministarstva sporta biće prenošen u direktnom TV prenosu na TV Arena Fight za ceo region. U zabavnom programu u sportskoj hali Turističko rekreativnog kompleksa Zlatibor  nastupiće Teodora Džehverović. 

FOTO: BSS