JEDINSTVO POBEDNIK SUPERKUPA SRBIJE

(5.10.2023) –

Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove pobednice su Superkupa Srbije za 2023. godinu. Jedinstvo je večeras, u Lazarevcu, u finalu XI Superkupa Srbije nadigralo Ub sa 3:1, po setovima 22:25, 25:21, 25:19 i 25:23, posle 00 minuta igre.

Iako je Jedinstvo za nijansu bolje otvorilo ovu utakmicu i povelo sa 7:4, Ubljanka nije bilo potrebno prveiše vremena da se rezultatski vrate u igru. Već nakon nekoliko poena rezultat na semaforu je bio izjednačen, da bi ekipa Marijane Boričić, pri rezultatu 16:16, napravila seriju od 4:0, koja se ispostavila kao ključna. Jedinstvo do kraja nije imalo snage da se suprotstavi raspoloženom rivalu i Ub je poveo sa 1:0.

Gotovo ista slika viđena je na početku drugog perioda, pošto je Jedinstvo povelo sa 8:4, ali je osvajač Kupa Srbije ubrzo uhvatio priključak i poravnao rezultat (10:10). Istinska borba vođena je u narednim poenima, da bi prošlogodišnji pobednik Banka Poštanska štedionica Superlige, kod rezultata 17:16 u korist rivala, vezao četiri poena, a u brzo stigao i do tri meč lopte. Nisu izabranice Jova Cakovića časile časa iskoristile su prvu šansu i stigle su do zasluženog izjednačenja.

Za razliku od prva dva, Ub je u prvom delu trećeg seta bio nešto bolji rival na terenu što mu je omogućilo da povede najpre sa 9.7, pa sa 14:12. Ipak, probudilo se Jedinstvo u tim trenucima i serijom blokova stiglo je do prekoreta i lepe rezultatske zalihe (23:19). Do kraja nije bilo dileme ko će osvoji ovaj set, pošto je „domaćin“ na ovom susretu bio koncentrisan do kraja i na taj način stigao je do preokreta.

Četvrti period bio je baš onakav kakav su neutralni navijači priželjkivali, pošto obe ekipe imale su svoje uspone i padove, što je dovelo do konstantne pormene rezultata. Međutim, u presudnim momentima, tačnije u završnici ovog seta, Jedinstvo je bilo smirenije i stiglo je do vođstva od 23:20. Bila je ekipa Jova Cakovića svesna da veoma blizu osvajanja prvog trofeja u sezoni, do kraja je održala isti ritam i sa 25:23, osvojila je Superkup Srbije za 2023. godinu.

FOTO: OSS