JELENA JANIČIJEVIĆ NOVA WBO ŠAMPIONKA EVROPE U POLUVELTER KATEGORIJI

Srpska boks heroina – Jelena Janićijević! Pijedestal namenjen WBO profesionalnoj šampionki Evrope u poluvelter kategoriji (do 63 kg) sada je u vlasništvu Janićijevićeve koja je na Zlatiboru izvojevala veliku bitku protiv šampionke Nemačke Sare Veidman u meču koji je trajao 10 rundi. Sudijska odluka je bila jednoglasna u koris srpske reprezentativke.

U prepunoj hali Turističko rekreativnog kompleksa Zlatibor 7. boksera planete, naša Jelena je diktirala tempo, konstantno zadavala jake serije udaraca protivnici, iz runde u rundu vezla pobedničku nit koja je na kraju dovela do trijumfa nad izuetno raspoloženom i nezgodnom predstavnicom Nemačke koja zauzima 15. mesto na svetskoj listi. Pobedom na srpskoj planinskoj lepotici, u prvom profi meču pred domaćom publikom Janićijevićeva je pored šampionskog pojasa Starog kontineta došla i do plasmana na zvaničnu rang listu izazivača šampionke sveta u profi boksu Irkinje Keti Tejlor.

Reprezentativka Srbije u olimpijskom boksu, bronzana sa evropskog šasmpionata 2022, prva bokserka naše zemlje koja je iskovala medalju sa prvenstva Starog kontinenta, doctor nauka, 38 – godišnja Jelena Janićijević pokazala je i dokazala da je sve moguće kada se uvežu velika ljubav, rad, energija, motivacija i cilj, da prepreke nema, da se vrata velikih pozornica uvek mogu otvoriti i pokazati da ste najbolji!

Spektakl od pet profi mečeva, u organizaciji Balkan Boxinga, Bokserskog saveza Srbije, uz pokroviteljstvo Turističke organizacije Zlatibor, Opštine Čajetina i Ministarstva sporta prenošen je u direktnom TV prenosu na TV Arena Fight za ceo region. U uvodnim borbama Zlatiborske boks večeri boksovali su finalisti Zlatne rukavice 2022, ali ovaj put u profesionalnom boksu. Remizirali su Antonio Biset (Kuba) i Igor Rogić u poluvelter kategoriji, Aleksa Marković je nokautom savladao Josifa Bijelića u lakoteškoj,

Vladimir Gubaš je pobedio Nenada Jovanovića u polusrednjoj, kao i

Aleksandra Rapajić u polusrednjoj Nikolinu Gajić.

U zabavnom programu u sportskoj hali Turističko rekreativnog kompleksa Zlatibor publika je uživala u sjajnom nastupu Teodore Džehverović.