JOŠ JEDNA MEDALJA ZA SRBIJU U LIMI, ARUNOVIĆEVA I MIKEC POGODILI NOVO ZLATO

(15.4.2023) – Drugi dan Svetskog kupa u Limi doneo je Srbiji drugu medalju na turniru, ponovo zlatnu

Zorana Arunović i Damir Mikec su osvojili su prvo mesto u takmičenju miks parova vazdušnim pištoljem.

Mikec je juče izborio zlato u pojedinačnoj konkurenciji. Arunovićeva se u četvrtak nije takmičila, jer je dan uoči početka SK, zbog trovanja hranom, završila u bolnici. Ipak, uspela je da se oporavi, spremi da izađe na vatrenu liniju i dala ravnopravan doprinos novom uspehu srpskog tima.

Miks Arunović/Mikec je ove godine, na svakom takmičenju, osvojio medalju. Na prvom Svetskom kupu u Kairu, stigli su do srebra, a nedavno u Talinu ponovo postali prvaci Evrope.

Medalja u Limi je osma za trofejni tandem u Svetskim kupovima (tri zlata, tri srebra i dve bronze).

U najavi Svetskog kupa, naveli smo da je turnir u Peruu prva prilika srpskih strelaca da ove godine odmere snage sa takmičarima iz svetske velesile, Kine. U četvrtak je Mikec do pojedinačnog zlata došao pobedom nad Kinezom Bouenom Žangom u meču za prvo mesto.

Duel za zlato u takmičenju miks parova je bio novi srpsko-kineski derbi. Naš tim je u kvalifikacijama bio prvi sa 579 krugova. Uz srpski miks u meč za najsjajnije odličje plasirao se tim Kine 1, u kome su bii Bouen Žang, osvajač pojedinačnog srebra u četvrtak, i Rabksin Điang, koja je u pojedinačnom takmičenju dama osvojila zlato a 2021. u Tokiju olimpijsko zlato u miksu.

Kineski tim je sjajno otvorio meč. U početku je gađao praktično bez greške i stekao četiri poena prednosti (6:2, 8:4). Srbija je, izjednačila na 8:8, pa na 11:11. Posle 12. serije damatičnog meča, srpski tandem je prvi put poveo – 13:11, pa potom duplirao prednost na 15:11. Kinezi su smanjili na 13:15. Ipak, u napetoj završnici kada su odlučivali jači živci, naš tim je bio sigurniji, dobio je narednu seriju za trijumf od 17:13 i za eksploziju radosti srpskih strelaca.

-Osećam se kao ptica Feniks. Pre dva dana sam bila u bolnici, nisam učestvovala u pojedinačnom takmičenju, nisam dugo znala ni da li ću biti spremna za miks, a evo sada radujem se zlatu – rekla je Arunovićeva neposredno posle finala.

Damir Mikec je dodao:
-Zorana je moj heroj. Presrećan sam, osvojio sam dva zlata u dva dana, baš kao i na Evropskom prvenstvu.
U takmičenju miks parova puškom, tim Srbija 1 (Teodora Vukojević/Lazar Kovačević) je zauzeo 15, dok su se na 18. poziciju plasirali Andrea Arsović i Milutin Stefanović. U subotu na programu su pojedinačna takmičenja. vazdušnom puškom.

IZVOR/FOTO: STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE