JOVAN DAMJANOVIĆ SOPŠTIO SPISAK KADETA ZA PREDSTOJEĆE MEČEVE

(12.3.2024) – Кadetska reprezentacija Srbije (U17) imala je u prethodnom periodu zapažen učinak, na minula dva Prvenstva Evrope ostavila je sjajan utisak, a novi ispiti sada se nalaze pred generacijom (igrači rođeni 2007. i mlađi) koju vodi selektor Jovan Damjanović.

Posle dobro odrađenog posla u prvom krugu kvalifikacija, naše kadete očekuje odlazak u Gruziju gde se vade (dve) vize za odlazak na Prvenstvo Evrope koje se ove godine održava na Кipru od 20. maja do 5. juna. Rivali Srbije u gradu Кutaisi ( stadion Ramaz Šengelija) biće najpre domaćin Gruzija 20. marta (14,00), tri dana kasnije protivnik je Danska (12,00), a 26. marta na megdan će nam izaći Turska (14,00). Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće prvaci svih grupa i sedam najbolje drugoplasiranih selekcija.

Selektor Jovan Damjanović saopštio je širi spisak igrača koji broji 21 ime, oni će na okupu biti od četvrtka, 14. marta, a pred odlazak u Gruziju, 18. marta, spisak će biti sveden na 18 imena koliko je dozvoljeno prema pravilima UEFA.

FOTO: FSS