JOVIĆ NE PUTUJE SA EKIPOM U DUBAI

(10.7.2024) – Košarkaška reprezentacija Srbije odigraće u petak prijateljsku utakmicu sa Francuskom u Lionu, zatim se seli u Abu Dabi na turnir sa Sjedinjenim Američkim Državama i Australijom. Selektor Svetislav Pešić za ove pripremne utakmice neće moći da računa na Nikolu Jovića i Dejana Davidovca, koji će nastaviti da se u Beogradu oporavlja od povrede stopala kako bi spreman dočekao predstojeće Olimpijske igre u Parizu.

To što krilni košarkaš Majamija neće putovati sa ekipom na završni deo priprema ne bi trebalo da utiče na njegovo mesto u timu. Očekuje se da uskoro bude na parketu i da donese doprinos, tako da će selektor moći da ga koristi u mečevima grupne faze koja će biti odigrana u Lilu.

Nadaju se u KSS da će i Dejan Davidovac spreman dočekati olimpijski turnir.

“Davidovac je bio fantastičan tokom priprema, nikad bolji, njemu uvek treba malo vrenena da uđe u ritam… On uvek ima dobar odnos, ali taj intenzitet, odbrana, trud… Ne biste ga prepoznali. Nadam se da će da se oporavi, stvarno mi je žao što se povredio. Pao je nezgodno na kuk. Mnogo nam je važna njegova energija. Mi na njegovoj poziciji nemamo mnogo rešenja. I Jović i on su ’četvorke’, različiti profili, ali igrači na istim pozicijama. To nam mnogo fali. To je trenutno stanje. Na obojicu računamo”, objasnio je selektor.

Na turniru u Abu Dabiju Orlovi će prvo igrati protiv Australije, 16. jula, pa dan kasnije protiv SAD. Po povratku u Beograd rival će biti Japan, 21. jula, dok je put u Francusku zakazan tri dana kasnije.